Landelijke aftrap Smart Industry

Smart Industry

Op 22 januari 2015 vindt in de Rotterdamse Van Nelle fabriek de landelijke aftrap plaats van Smart Industry. De ontwikkeling van Smart Industry gaat dwars door heel Nederland, van agro-food tot chemie en van technologische tot offshore industrie. Deze en tal van andere industriële sectoren kenmerken zich door een ongekend vermogen tot vernieuwen en de groeicapaciteit is enorm. Kortom, Smart Industry biedt de Nederlandse industrie enorme kansen tot het vergroten van de verdienkracht.

Actieagenda

Begin november is de Actieagenda Smart Industry gepresenteerd. In deze agenda staat wat er moet gebeuren om de kansen te verzilveren die de vervlechting van productie met ICT ons land biedt. Ineke Dezentjé Hamming, voorzitter van het door minister Kamp in het leven geroepen Team Smart Industry: “Onze ambitie is een nog sterkere Nederlandse industrie die groeit en voor banen zorgt. Niet meedoen is geen optie. Zonder Smart Industry geen extra groei en geen extra banen.” Het Kabinet heeft aangegeven de Actieagenda te gaan uitvoeren.

Interactieve middag

Tijdens de interactieve middag in Rotterdam wordt uitgebreid aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

[list color="dark"]
  • Hoe kan ik met mijn onderneming participeren in Smart Industry?
  • Hoe gaan we versnellen in fieldlabs?
  • Wat moet de politiek doen om Smart Industry tot een succes te maken?
  • Hoe krijgen we heel Nederland achter deze kansrijke ontwikkeling?
  • Hoe krijgen we het onderwijs dat we nodig hebben voor Smart Industry?
[/list]

Voor meer informatie over het programma kijkt u op de website. U kunt zich niet meer aanmelden. Met 500 deelnemers is het evenement uitverkocht.