Krohne organiseert seminar over Cyber SIL

KROHNE_Academy_SIL[1]

Ontmoet de experts

Inspectie SZW, de toezichthouder op toepassing van de Arbowet, vraagt het bedrijfsleven om extra aandacht voor procesveiligheid. De druk hierop - met name bij BRZO-bedrijven - is groot. Steeds meer bedrijven in de procesindustrie hebben daarom behoefte om deze procesveiligheid getalsmatig in kaart te brengen om daarmee een aantoonbaar veiligheidsbeleid te voeren. SIL (Safety Integrity Level) is daarbij een fantastisch hulpmiddel.

Krohne Academy organiseert, in samenwerking met Samson, Schneider Electric, Phoenix en Produca, op 22 november in Assen een seminar over de toepassing van SIL. Het thema is Cyber SIL.

Het seminar richt zich op proces- en instrumentengineers, operators, technici, SHE-managers, veiligheidsspecialisten en plantmanagers uit de petrochemie-, staal-, chemie-, voedingsmiddelen-, olie & gas en energiebranche, die te maken hebben met risicovolle installaties, waaronder zeker de BRZO-bedrijven.

Tijdens de Krohne Academy Special leert je hoe je de risico’s in jouw installatie acceptabel maakt door praktische en efficiënte toepassing van SIL. Met behulp van basisbegrippen en praktische voorbeelden wordt uitgelegd hoe SIL kan worden toegepast. Speciaal wordt aandacht besteed aan certificering, de mechanische aspecten van SIL, en vooral ook aan cybersecurity. Hoe zorg je ervoor dat de veiligheidssystemen beschermd zijn tegen hackers, maar ook hoe je je organisatie hiertegen moet inrichten. De elementen van de veiligheidskring worden besproken met focus op de betrouwbaarheid, met maar ook zonder certificaat.

Aan het eind van het lezingsprogramma krijg je de kans om vragen over SIL aan een panel te stellen en mee te discussiëren. Naast het productonafhankelijke lezingsprogramma, leveren de deelnemende bedrijven tijdens de pauze met producten en diensten graag een praktische bijdrage aan de presentaties. Er is ruim gelegenheid om met je collega’s bij andere bedrijven van gedachten te wisselen.

Meld u aan voor de Krohne Academy Cyber SIL