Krohne en Samson presenteren autonome flowregeling en nieuwe Nederlandse onderneming

Afgelopen donderdag was Automatie/PMA in Frankfurt bij de persbijeenkomst waar Krohne en Samson samen een heel nieuw concept presenteerden voor het regelen van vloeistofstromen in een proces, een integrale flowregeling. 

Het concept heeft ook een naam: Focus. De klassieke regeling bestaat uit een regelbare klep met een voorziening om die in te stellen, een klepstandsteller. Om een regelkring te bouwen komen daar nog sensoren bij die informatie geven over stroomsnelheid, druk en volume. De signalen van die sensoren gaan naar de procesregelaar die de regelklep aanstuurt. De Focus integreert dat alles in één regelaar die met het regelsysteem communiceert. 

Maar er is meer integratie. Een databank slaat een macht aan gegevens op die onder andere voor uitgebreide diagnostiek gebruikt worden. Er is zelfs een ‘digitale tweeling’ aan boord. De beschikbare data en de tweeling bieden uitzicht op een zelflerend systeem.

Op deze dag werd ook een nieuwe joint venture tussen Krohne en Samson bekendgemaakt: FOCUS-ON. FOCUS-ON, gevestigd in Dordrecht,  gaat zich concentreren op het ontwikkelen en produceren van een autonome regeling voor de procesindustrie 4.0.
Op korte termijn zal FOCUS-ON het product bij diverse gebruikers installeren om ervaring in het veld op te doen. Vanaf Q1 2020 gaat de verkoop starten.

Krohne en Samson

FOCUS-ON directeuren André Boer en Kavreet Bhangu onthullen hun Focus