Koppelmeter meet simultaan koppel, toerental en hoekverdraaiing

T21WN_Press-Image

HBM heeft een nieuwe koppelmeter geïntroduceerd. De T21WN, die gebaseerd is op rekstrooktechnologie, maakt gebruik van contactloze voeding en contactloze overdracht van meetsignalen om het koppel te meten.

De koppelmeter maakt het mogelijk om statische en dynamische metingen van koppel, toerental en hoekverdraaiing onder moeilijke omstandigheden uit te voeren op zowel niet-roterende als roterende componenten. De oplossing is ideaal voor laboratoria, testbedrijven en testopstellingen voor productie- en procesmonitoring of kwaliteitscontrole.

De T21WN koppelmeter is leverbaar voor het meten van nominale koppels tussen 0.1 N·m en 200 N·m. Het maximaal toelaatbare toerental van het koppelmeetsysteem bedraagt - afhankelijk van het meetbereik - 20.000 omw/min. Een geïntegreerd meetsysteem voor toerental en hoekverdraaiing dat meet met 360 pulsen per omwenteling maakt de opnemer compleet. De opnemer kan zonder restricties gebruikt worden voor het gespecificeerde maximale, nominale toerental. Naast het analoge uitgangssignaal van +/-10 V bij het nominale koppel levert de opnemer ook een standaard uitgangssignaal van 10 kHz+/- 5 kHz.

De koppelmeter kan direct gevoed worden met 24 VDC, wat gebruikelijk is in testbanken. De T21WN is dankzij de bandbreedte van 1 kHz geschikt voor aanzienlijk meer dynamische toepassingen dan zijn voorganger, de T20WN. De gebruikers profiteren dus van een aanzienlijk breder toepassingsgebied voor dezelfde prijs.