Keuze juiste aandrijving verbetert efficiëntie

WEGPR004 image

WEG demonstreert op de SPS IPC Drives Italia de mogelijkheden van haar uitgebreide productaanbod op het gebied van frequentieomvormers en softstarters, om te laten zien hoe deze te combineren zijn met elektromotoren die worden gebruikt in belangrijke applicaties.

Zo toont het bedrijf bijvoorbeeld de eenvoudig te configureren CFW11 frequentieomvormers en de Pump Genius procesbesturingssoftware voor het verbeteren van de energie-efficiëntie in pomptoepassingen.

Bezoekers bij de stand van WEG (H027 in hal 6), zien eveneens een presentatie die bedoeld is als nuttige leidraad bij het kiezen van de juiste componenten voor het verbeteren van het rendement en betrouwbaarheid van door elektromotoren aangedreven systemen. Naast live demonstraties van automatiseringsoplossingen, is het bedrijf eveneens van plan case studies te presenteren om te illustreren hoe goed op elkaar afgestemde motoren en frequentieomvormers eenvoudig zijn te integreren in bestaande systemen in enkele van de meest veeleisende industriële toepassingen. WEG zal eveneens laten zien hoe het panelen bouwt aan de hand van klantspecificaties en hoe het add-ons ontwikkelt om frequentieomvormers aan te passen aan specifieke toepassingen.

Het streven naar een verbeterde voorlichting staat centraal bij de nieuwe micro-site van het bedrijf, die is ingericht als een nieuwe eGuide over automatisering die WEG in gedrukte versie zal op de SPS. Deze informatie legt de nadruk op hoe eenvoudig de frequentieomvormers van WEG zijn te koppelen aan de meeste op de markt beschikbare PLC’s, dankzij de open communicatieprotocollen. Hierdoor wordt een flexibele en eenvoudig te integreren automatiseringsoplossing geboden.

"Verbeteren van de energie-efficiëntie blijft een topprioriteit voor machinebouwers en systeemintegrators: Kiezen van de geschikte frequentieomvormers en motoren is uiterst belangrijk voor het bereiken van dit doel", zegt Fabrizio Arosio, Automation Business Manager bij WEG Italië. Als één van de toonaangevende fabrikanten van motor- en frequentieomvormertechniek bevinden wij ons in een ideale positie om machinebouwers en systeemintegrators de complete oplossingen te bieden. Verder kunnen wij het deskundige advies bieden dat zij nodig hebben om hun door elektromotoren aangedreven systemen betrouwbaarder en efficiënter te maken."

Vorig jaar gebruikte WEG de SPS als platform om haar gepatenteerde Motor Scan technologie aan te kondigen. Deze technologie bewaakt de prestatie en conditie van WEG motoren, door deze op de voet te volgen en door middel van het in real-time registreren van de operationele gegevens, bestaat de mogelijkheid nauwkeuriger aan te geven of er enige vorm van onderhoud wordt vereist. Fase 2 zal beschikbaar zijn in het derde kwartaal van 2019 en bevat een optie om een gateway te gebruiken.

De SPS IPC Drives Italia wordt van 28 tot en met 30 mei gehouden in Parma. Messe Frankfurt Italia, de organisator van deze vakbeurs, bevestigt dat de negende editie van deze jaarlijks terugkerende show is uitgegroeid tot een vakbeurs verdeeld over zes paviljoenen en meer dan 800 exposanten die hun komst hebben bevestigd.