Kabeldoorvoer systeem KES biedt maximale doorvoer op minimaal oppervlak

kabeldoorvoer

De nieuwe KES kabeldoorvoer van CONTA-CLIP maakt het mogelijk om snel en veilig kabels en leidingen zonder connectoren in schakelkasten en machines aan te brengen. KES-kabeldoorvoer bieden een IP66-bescherming Het nieuwe KES kabeldoorvoer systeem maakt het mogelijk om op een zeer klein oppervlak veel kabels en leidingen door te voeren.

De robuuste polyamideframes, gevuld met elastomeer, worden aan de buitenkant van de schakelkast of behuizing geplaatst en met schroeven bevestigd op 36 mm x 112 mm openingen. De kabeldoorvoeren hebben een profielhoogte van slechts 14 mm. Ook kan men voor een gereedschap loze installatie kiezen d.m.v. de »snap on» uitvoering. In dit geval blijven de schroefgaten volledig afgedicht.

Voor het doorvoeren van de kabels of leidingen wordt het buitenste membraan van de kabeldoorvoer met een spitsgereedschap op de gewenste positie doorboord. De kabel wordt dan eenvoudig door het membraam heen gedrukt. Naast het doorboorde membraan zorgen de conische ingangsringen aan de achterzijde van de plaat voor een extra, dubbele afdichting van de kabels met beschermingsklasse IP 66 en een betrouwbare trekontlasting. Dit nieuwe concept biedt plaats aan maximaal 32 kabels per kabeldoorvoer. Hierdoor is een veel hogere dichtheid van doorvoeren mogelijk dan bij conventionele geschroefde kabelinvoer oplossingen.

CONTA-CLIP brengt de nieuwe KES-kabeldoorvoer in 24 varianten op de markt, ontworpen voor diverse kabels en leidingen van verschillende diameter. De elastische kabelgeleidingen zijn geschikt voor kabels of pneumatische leidingen met een diameter van 3,2 mm tot 20,5 mm. De geavanceerde IP66-bescherming van het kabeldoorvoer systeem maakt gebruik onder zware omstandigheden mogelijk. KES kent verder een glad oppervlak, afgeronde hoeken en een ECOLAB-certificering voor industriële reinigingsmiddelen. Het biedt daarmee alle noodzakelijke hygiënische eigenschappen voor gebruik in de levensmiddelenindustrie of in farmaceutische productie-omgevingen.