Intelligent genetwerkte assemblage die consequent verder wordt ontwikkeld

Atlas

Atlas Copco Tools tilt zijn visie van de Smart Factory naar een nieuw, hoger niveau met een grote roadshow dit najaar. Op 18 locaties in Nederland, België en de Duitstalige landen kunnen bezoekers in september zelf zien welke enorme economische mogelijkheden vanuit de bestaande productiegegevens vaak onbenut blijven.

Smart Connected Assembly - Powered by Data’ beschrijft datagestuurde, intelligente netwerkassemblage. Het gaat op dynamische wijze in op de uitdaging hoe productiebedrijven de gegevens die bij hun productie worden gegenereerd optimaal kunnen gebruiken en er voordeel uit kunnen halen. Vaak beschikken ze niet over de operationele analysefuncties om de vastgelegde gegevens op een waarde toevoegende manier in hun operationele processen te integreren.

Roadshow 2.0

Vorig jaar verwelkomde Atlas Copco meer dan 7.000 bezoekers op zijn eerste grote reeks industrie 4.0-evenementen. Dit succes was een stimulans voor de zusterbedrijven Atlas Copco Tools en Atlas Copco Industrial Assembly Solutions (IAS). Voor hun nieuwe roadshow in september werd het concept verder verfijnd. Terwijl in 2017/18 de nadruk meer lag op de intrede in de industrie 4.0 en gereedschappen die de overeenkomstige gegevens kunnen leveren, zal de voortzetting van de roadshow in 2019 gericht zijn op het gebruik van deze gegevens met holistische digitale benaderingen. Virtuele en augmented reality en indrukwekkende multimediaoplossingen visualiseren een intelligente fabriek in de nieuwe showtruck. Met behulp van de modernste technologie worden de deelnemers naar deze Smart Factory overgeplaatst.

Alle processen in een oogopslag

De Zweden breiden hun gebruiksvriendelijke Smart Connected Assembly-oplossingen verder uit en laten bezoekers op interactieve wijze zien hoe fabrikanten industrie 4.0 in een netwerkomgeving kunnen implementeren met behulp van kunstmatige intelligentie en monitoring tools. Met de nieuwe ‘Powered by Data’-aanpak laat Atlas Copco ook zien hoe productiebedrijven nog winstgevender kunnen zijn als ze de gegevens actiever gebruiken in alle stappen van het montage- en onderhoudsprocessen. Hieronder vallen ook processen en ontwikkelingsfasen die tot nu toe minder aandacht hebben gekregen. - van ontwerp en prototypebouw tot revisiestations - alsmede onderhoud en service.

Data zijn het nieuwe goud

Deze cijfers illustreren het enorme potentieel van het gegevensgebruik: Terwijl in 2006 naar schatting twee miljard apparaten wereldwijd compatibel waren met het IoT, worden tegen 2020 ongeveer 200 miljard apparaten verwacht (bron: Intel, VS). Atlas Copco zegt dat de manier waarop gegevens worden gebruikt bij de intelligente netwerk assemblage, de sleutel is tot meer kwaliteit en een hogere beschikbaarheid in de productie: De kwaliteit van het datagebruik opent nieuwe mogelijkheden en vrijwel elk bedrijf kan gegevens in zijn productie registreren. Op het vervolg van de roadshow dit jaar, zullen gebruikers leren hoe de combinatie van deze gegevens met de kennis van Atlas Copco op het gebied van assemblage echte toegevoegde waarde oplevert en verschaffen waardevolle inzichten en oplossingen voor de praktijk.