Integratie Load cells met DSE weegelektronica

 

HBM integreert load cells met nieuwe DSE-weegelektronica in industrieel ethernet 

HBM, een van de toonaangevende leveranciers van weegtechnologie, heeft een nieuwe load cell conditioner - de DSE-HIE - op de markt gebracht, waarmee elke rekstrookgebaseerde load cell in een modern industrieel ethernetsysteem geïntegreerd kan worden. De DSE-HIE is vooral ontwikkeld voor geautomatiseerde en zeer dynamische weegtoepassingen in de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de chemische procesindustrie.

Omdat de load cell conditioner voldoet aan de richtlijnen van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG), is hij ideaal voor toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de chemische procesindustrie, die aan zeer strenge standaards op het gebied van hygiёne en reiniging moeten voldoen. Dankzij de roestvaststalen behuizing en de IP67/68/69K certificering voor bescherming tegen vocht en stof kunnen ze snel en grondig gereinigd worden; eventueel met clean-in-place (CIP) systemen. Daardoor worden stilstand en het risico op kruisbesmetting effectief voorkomen.

 

Het uitgangssignaal van de nieuwe weegelektronica is in overeenstemming met de gewone industrieel Ethernet protocollen PROFINET RT/IRT en EtherCAT (binnenkort beschikbaar). Parameterisering en de acquisitie van meetwaarden is ook direct via de PLC mogelijk of via een geïntegreerde web interface, die TCP/IP gebruikt.

 

Het maximale uitgangssignaal voor zowel retrofittoepassingen als nieuwe systemen is gegarandeerd met 10.000e (0.01% FS) en 2.000 meetwaarden per seconde. De conditioner heeft geïntegreerde filters voor nauwkeurige weegtoepassingen in bijvoorbeeld de industriёle automatisering, voor weegtoepassingen in zware omstandigheden of in bewegende delen of voertuigen.

 

HBM levert uiteraard ook eenvoudig te reinigen, EHEDG-goedgekeurde load cells voor een compleet hygiёnische meetketen.