Industriële ethernet-aansluitingen met geïntegreerde magneten en PoE

TE

TE Connectivity (TE) introduceert een nieuwe serie ethernet-aansluitingen met geïntegreerde magneten en Power over Ethernet (PoE), speciaal ontworpen voor industriële toepassingen die het ontwerp van PCB's helpen vereenvoudigen en de perifere voeding in het totale systeem vereenvoudigen.

"Geïntegreerde magneten in onze nieuwe ethernet-aansluitingen elimineren de noodzaak van een lay-out op het analoge deel van de schakelingen op de printplaat, terwijl ze toch voldoen aan de systeemtransmissie-eisen", zegt Ruud van den Brink, Product Manager van TE voor de nieuwe ethernet-aansluitingen. "En omdat ze voldoen aan de IEEE 802.3at (PoE+) standaard, kunnen deze jacks worden gebruikt om apparaten tot 25,5W op elke poort van stroom te voorzien. Wij geloven dat we nu een zeer interessant aanbod hebben voor de industriële markt.”

De ethernet-jacks zijn gebouwd met behulp van een vlamwerende (UL94-V0) vloeibare kristalkunststof (LCP) die bestand is tegen hoge temperaturen, wat betekent dat ze kunnen worden gebruikt met reflow-solderen bij 260°C, samen met andere componenten, wat de montage vereenvoudigt en de totale kosten verlaagt. Het gebruik van een drie-draads smoorspoel voorkomt verzadiging van de spoel en minimaliseert de interferentie tussen vermogen en signalen.

Het gebruik van dikgoud (0,76 µm over 1,27 µm nikkel) op de contacten zorgt voor een betere bescherming tegen corrosie, waardoor het risico van contactproblemen na verloop van tijd wordt verminderd wanneer de vijzels in zware omstandigheden worden gebruikt. De vijzels hebben een uitgebreid bedrijfstemperatuurbereik van min 40 graden Celsius tot 85 graden Celsius, waardoor ze ideaal zijn voor een zeer breed spectrum van industriële toepassingen.