Industriële conglomeraten investeren weer in acquisities

Investeren

Industriële conglomeraten die internationaal willen groeien door acquisities, lijken wat actiever te worden. Deze bedrijven durven nu de economie verbetert hun reserves aan te spreken en te gaan investeren. Ze begeven zich op een markt waar private equity minder interesse in heeft, omdat industriële toeleveranciers in het midden- en kleinbedrijf vaak te klein zijn om echt veel geld aan te verdienen. Aldus Het FD.

Overnames

Zo heeft de Zweedse holdingmaatschappij Indutrade in korte tijd 2 overnames in de Benelux gedaan. Indutrade heeft grote ambities en wil verder groeien als technische verkooporganisatie in Noord-Europa. Eriks is onderdeel van SHV en dit bedrijf deed eerder overnames in Zwitserland en de VS. Ook het Duitse conglomeraat GEA is bezig met zijn portefeuille uit te breiden en heeft in oktober De Klokslag in Bolsward overgenomen.

Nederland

Ook Nederlandse industriële concerns zijn druk bezig. Het beursgenoteerde TKH verkreeg in het najaar van 2014 bijvoorbeeld een controlerend belang in het bedrijf Commend en Aalberts Industries deed overnames in onder meer Nederland en de VS. 'We zien de holdings weer vaker als koper optreden', besluit Alexander den Boer, managing partner van corporate-financebureau Van Oers.