Hoog programmeerbare voedingen in full-rack en half-rack uitvoeringen

Er zijn tien nieuwe modellen, met uitgangsspanningen van 0 V tot 10 V, 20 V, 30 V, 40 V, 60 V, 80 V, 100 V, 150 V, 300 V en 600 V. Uitgangsstromen voor die modellen variëren van 0-1,7 A tot 0-100 A. Alle modellen kunnen naadloos schakelen tussen bedrijf bij constante spanning en bedrijf bij constante stroom. Er is ook een stand voor werking bij een begrensd constant vermogen. Meerdere voedingen kunnen parallel worden aangesloten met een geavanceerd master/slave-systeem dat een dynamische belastingsrespons en rimpel- en ruiskarakteristieken biedt die vergelijkbaar zijn met die van een enkele voeding. Het brede ingangsspanningsbereik van 85 tot 265 VAC maakt dat de voedingen over de hele wereld inzetbaar zijn.

De half-rack GH1kW is 214 mm breed; de breedte voor de full-rack G1kW is 483 mm. Met behulp van de optionele GH/RM kit kunnen twee GH-voedingen naast elkaar worden bevestigd op een standaard 19-inch rek. Met een gewicht van bijna 3,5 kg (half-rack) en 5 kg (full-rack) kunnen de 1 kW GENESYS+™ voedingen gemakkelijk worden verplaatst en geïnstalleerd. De voedingen kunnen optioneel worden uitgerust met een leeg frontpaneel zonder meet- en regelfuncties voor situaties waar toegang voor de gebruiker niet nodig is of moet worden beperkt. Op de voedingen kunnen stoffilters worden vastgeklikt om stofdeeltjes uit de omgevingslucht te weren.

 Programmering is gestandaardiseerd voor alle 1 kW- tot 15 kW-modellen van de GENESYS+™ serie. Dit kan met behulp van de regelknoppen op het frontpaneel, op afstand via LAN (LXI 1.5), USB 2.0 en RS232/485 of via de geïsoleerde analoge regel- en monitoringinterface (0-5 V, 0-10 V). Optionele interfaces zijn GPIB (IEEE488.2) en het Anybus CompactCom interface platform voor EtherCAT, Modbus-TCP en andere nog uit te brengen interfaces. Het softwarepakket bevat onder andere software drivers, een golfvorm generator en een virtuele GUl voor op het frontpaneel. Voor de veiligheid zorgen standaard voorzieningen als Safe/Auto Re-Start en Last Setting Memory, alsmede diverse ingebouwde beschermingsfuncties.

 De voedingen hebben een garantietermijn van vijf jaar. Ze zijn veiligheidsgecertificeerd volgens IEC/EN/UL  61010-1 en zijn CE-gemarkeerd voor de EMC-, Laagspannings- en RoHS-Richtlijnen. De serie voldoet aan de IEC/EN 61203-3 norm voor geleide EMI, uitgestraalde EMI en EMC-immuniteit.