Hogeschool Utrecht werft techniekstudenten via vloggers

vloggers

Vloggers en techniek

Hogeschool Utrecht zet vloggers in voor het werven van techniekstudenten. Het is de eerste onderwijsinstelling die gebruik maakt van influencer marketing voor werving. Deze maand start een pilot bij de hogeschool.

Influencer marketing speelt onder andere in op jongeren die hun informatie digitaal zoeken en actief zijn op sociale media. De jongeren zien veel berichten en video’s voorbijkomen en worden hierdoor beïnvloed. De Hogeschool Utrecht wil deze manier van marketing gebruiken bij het werven van techniekstudenten.

Voor de opleidingen Engineering, ICT en Built Environment start er deze maand een pilot. YouTubers Dylan Haegens, Sophie Milzink en Défano Holwijn gaan via filmpjes en berichten informatie over techniek de wereld insturen, om op deze manier studenten te enthousiasmeren.

Meer over
Lees ook
Vrouwen in de Techniek

Vrouwen in de Techniek

Zijn vrouwen de leiders van de toekomst? Heeft een quotum in Nederland ook effect? Wat is de invloed van gender op leiderschapsgedrag? Wat voor wetenschappelijk onderzoek is hieraan gedaan? Wat houdt ze tegen? Allemaal vragen die aan bod kunnen komen als het gaat over vrouwen in de techniek. Een onderwerp waarover Diana van Putten - Stigter, MCSE, drs....