Gebruiksvriendelijke richt-en-meet IR-warmtebeeldcamera's

Fluke 87V

RS Components (RS) heeft de nieuwe Fluke TiS20+ en TiS60+ handheld infrarood warmtebeeldcamera's geïntroduceerd. Deze nieuwe Fluke-warmtebeeldcamera's maken eenvoudige beeldopname met één hand en vaste focus mogelijk en zijn ideaal voor ingenieurs en technici die nog geen ervaring hebben met warmtebeeldtechniek. Hiermee kunnen op veilige afstand nauwkeurige contactloze temperatuurmetingen worden uitgevoerd om onzichtbare thermische problemen aan het licht te brengen die anders niet kunnen worden gedetecteerd. 

Het instapmodel TiS20+ is een warmtebeeldcamera die is bedoeld als probleemoplossingshulpmiddel voor elektriciens, eerstelijns industrieel onderhoud en HVACR-technici. De camera meet temperaturen tussen -20 en +150°C en heeft een robuust 3,5-inch touchscreen en een infrarooddetectorresolutie van 120 x 90. De TiS20+ biedt een uitzonderlijke accuduur van meer dan 5 uur bij continu gebruik, terwijl de slaapstand het verbruik tussen inspectiepunten beperkt. 

De TiS60+ is een apparaat met een hogere resolutie waarmee onderhoudsteams kleinere problemen op grotere afstand kunnen vaststellen. De warmtebeeldcamera heeft ook een 3,5-inch touchscreen en biedt een detectorresolutie van 320 x 240 en een uitgebreid meetbereik van –20°C tot +400°C. 

Beide nieuwe warmtebeeldcamera's beschikken over de IR-Fusion-technologie van Fluke, die automatisch een zichtbaar lichtbeeld vastlegt op hetzelfde moment als elk infraroodbeeld. De camera voegt de twee beelden samen, pixel voor pixel, zodat de gebruiker een volledig infrarooddisplay, volledig zichtbaar licht of verschillende combinaties ertussen kan bekijken - te selecteren door een vinger over het scherm te bewegen. De exacte locatie van een thermisch probleem kan vervolgens worden bepaald, zelfs als het infraroodcontrast laag is en het infraroodbeeld weinig structuur heeft. 

De TiS20+ en TiS60+ zijn beide compatibel met de desktopsoftware Fluke Connect, waarmee in realtime warmtebeelden kunnen worden opgenomen en gedeeld via smartphones of tablets, of automatisch naar de cloud kunnen worden geüpload. In enkele minuten worden professionele rapporten gemaakt, waarbij volledige radiometrische gegevens worden vastgelegd ter ondersteuning van onderhoudsprogramma's. 

De Fluke Connect Asset Tagging-software bespaart nog meer tijd en scant een QR-code op elke asset tijdens de beeldopname en sorteert de beelden automatisch per asset. Het is niet langer nodig om de beelden urenlang één voor één handmatig te sorteren op de computer.