Geavanceerde serie Push-in aansluitklemmen met verbeterd ontwerp

PRK-aansluitklemmen

CONTA-CLIP introduceert de nieuwe serie Push-in PRK-aansluitklemmen. Het omvangrijke programma biedt gebruikers diverse ontwerpverbeteringen vergeleken met conventionele Push-in aansluitklemmen en voldoet daarbij aan de hoogste eisen van gebruiksgemak en mechanische stabiliteit.

De Push-in aansluiting garandeert een veilige en gereedschapsloze montage van massieve geleiders of flexibele geleiders met adereindhuls, en reduceert hiermee de bedradingstijd aanzienlijk.

Voor het snel verwijderen van de bedrading zijn de aansluitklemmen voorzien van een drukknop. De drukknop kan soepel bediend worden zonder het uitoefenen van veel kracht en zonder speciaal gereedschap, terwijl de push-in veer een hoge contactkracht voor de geleider levert. Door de fysieke scheiding van de kooi en de drukknop is het bij de nieuwe Push-in aansluitklemmen onmogelijk om de bedrading verkeerd in te voeren.

De compleet nieuwe inwendige lay-out met grote contactoppervlakken en vaste metalen onderdelen zorgen voor slechts geringe opwarming bij hoge stroom. De compacte PRK-aansluitklem is mechanisch robuust en staat absoluut stevig op de DIN-rail.

Alle potentialen zijn voorzien van een meetpunt, waardoor het meten wordt vereenvoudigd. De PRK-serie doorvoer- en PE- aansluitklemmen zijn beschikbaar in zes verschillende uitvoeringen van 1,5 mm² tot 16 mm² in 2-, 3- en 4-aansluitingen, geschikt voor draaddiameters van 0,34 mm2 tot 25 mm2. De aardklemmen zijn aan beide zijden voorzien van een voetcontact voor maximale elektrische en mechanische betrouwbaarheid.

Bovendien levert CONTA-CLIP het plug-in doorverbindsysteem PQI voor een snelle en eenvoudige potentiaalverdeling. Standaard aansluitklemmen met een nominale doorsnede van 1,5 mm2 tot 10 mm2 kunnen hiermee twee potentialen door de twee doorverbindkanalen geleiden. Alle toegepaste isolatiematerialen van de PRK-serie zijn vrij van schadelijke stoffen en voldoen aan de V-0 zelfdovende brandveiligheidsclassificatie volgens UL 94.