Flexibele platforms

RS851-Cypress_PSoC_6_kit

Met wifi-, Bluetooth- en BLE-connectiviteit en PSoC 6 MCU's voor IoT-ontwikkeling

RS Components heeft aangekondigd dat er twee nieuwe PSoC 6-prototypingkits van Cypress Semiconductor Corp. verkrijgbaar zijn: de eerste voor IoT-ontwikkeling met wifi en Bluetooth en de tweede voor IoT-toepassingen op basis van BLE (Bluetooth Low Energy).

Naast de geavanceerde connectiviteit bieden de twee kits een voordelig platform voor hardwareontwikkeling op basis van de Cypress PSoC 6-microcontroller met een zeer energiezuinige dual-core-architectuur. De PSoC 6 MCU combineert ingebouwde veiligheid, tot 2 MB flashgeheugen en 1 MB SRAM met een Arm Cortex M4 voor geavanceerde taken en een Cortex-M0+ voor energiezuinige taken, en dit alles op één enkele chip.

De PSoC 6 wifi-/BT-prototypingkit combineert de PSoC 6 MCU met toonaangevende connectiviteit via een on-board-module met daarop de gecombineerde chipset Cypress CYW4343W, die connectiviteit met 802.11b/g/n wifi en dual-mode Bluetooth 4.1 biedt. De kit omvat een los te gebruiken vormfactor die ontwikkelaars de flexibiliteit biedt om verschillende randapparatuur te gebruiken en hiermee IoT-toepassingen te ontwikkelen en te testen. De kit biedt ook toonaangevende capacitieve sensortechnologie van CapSense, 512MB-QUAD-SPI NOR-flashgeheugen, een MicroSD-kaartsleuf en een Digilent Pmod-interface.

Het tweede product is de PSoC 6-BLE-prototypingkit, met de CYBLE-416045-02 EZ-BLE Creator-module (gebaseerd op de PSoC 63 MCU). Deze module is volledig gecertificeerd voor Bluetooth 5.0 en biedt een programmeerbare en bedrijfsklare oplossing voor ontwikkelaars om IoT-ontwerpen uit te breiden met Bluetooth-connectiviteit. De module wordt geleverd met een royalty-vrije BLE-stack en 36 GPIO's in een behuizing van 14x18,5x2,00 mm.

De kit is ook ontworpen met een los te gebruiken vormfactor, die het mogelijk maakt de interne programmer en debugger (KitProg2) los van het target board te gebruiken. De kit biedt ook een mikroBUS-interface die interfacing van de MCU met elke van de meer dan 500 click boards van MikroElektronika mogelijk maakt.