EngiProces verbindt informatica met industriële automatisering

EngiProces-SMC

Het trainingssysteem EngiProces van SMC is de nieuwste creatieve uitdaging voor het technisch onderwijs. Met de EngiProces komt SMC tegemoet aan de toenemende vraag naar specialisten die de brug kunnen slaan tussen informatica en industriële automatisering.

De EngiProces geeft inzicht in het verplaatsen van vloeistoffen en de technische aspecten die daarmee samenhangen. Leerlingen maken kennis met diverse sensoren om vloeistofniveaus te meten. Zowel in het VMBO PIE onderwijs als bij technische richtingen in het MBO is het werken met sensoren een belangrijke vaardigheid. De sensoren in de EngiProces functioneren met digitale en analoge signalen. De EngiProces heeft een membraampomp die op perslucht werkt. De veelzijdige technische aspecten verrijken het onderwijsaanbod op VMBO- en MBO-niveau.

Zelfbouwsysteem

De EngiProces is een zelfbouwpakket dat bestaat uit solide en bewezen SMC componenten. Het zijn precies dezelfde componenten die SMC ook aan industriële bedrijven levert. Leerlingen werken daardoor praktijkgericht in een realistische context. In de handleiding met technische tekeningen wordt uitgelegd hoe leerlingen de EngiProces kunnen opbouwen met SMC componenten en de bijgeleverde overige materialen.

Moderne draadloze bediening

Met de EngiProces kunnen leerlingen ervaring opdoen met draadloze aansturing via bluetooth door middel van een app. Draadloos werken maakt de EngiProces nóg interessanter voor het onderwijs. Andere vormen van aansturing zijn ook mogelijk.