Eerste boek over Modbus

Persbericht_NL_omslag

Dan hoor je het eens van een expert

Die expert, dat mogen we gerust zeggen, is onze eigen Rob Hulsebos. In zijn rubrieken schijnt hij al bijna twintig jaar iedere editie zijn licht op onderwerpen rondom industriële netwerken en cybersecurity.

Het viel hem op dat iedere Modbus-gebruiker in het begin tegen dezelfde problemen aanloopt als het gaat over bekabeling, configuratie en applicatiesoftware. Er was geen bron waarin alle benodigde informatie overzichtelijk bijeen is gebracht. Tja, en als dat er niet is, dan is het als expert én auteur een kleine stap naar dat zelf opzetten.

Tadaa: ‘Modbus The Manual’ zag het licht. En omdat wij trots zijn op ons team en onze experts, promoten wij dit - Engelstalige - handboek maar wat graag. Zoals Rob zelf zegt: “geschreven vanuit een praktische insteek, van een gebruiker voor andere gebruikers, met veel voorbeelden en tips uit de praktijk, zonder commerciële informatie.” Kijk, en dat is nou precies wat een overzicht bruikbaar maakt. In dit boek, zijn vijfde alweer over industriële datacommunicatie, vind je 145 pagina’s met alle aspecten van dit netwerk. Van OSI-model en bekabeling - RS232, RS485 - via berichtformaten, alle protocolvarianten, dataformaten, naar foutzoeken en protocolstack-implementatietips.

Het Modbus-protocol is na dertig jaar nog steeds in de top drie van de hitlijst van industriële netwerken te vinden. Hoog tijd voor een eigen boekwerk dus. Rob geeft het uit in eigen beheer. Je kunt het bestellen bij www.mijnbestseller.nl/shop ISBN 978-946-386-7641, of via je eigen boekhandel.