Eenvoudig te monteren IP66 kabeldoorvoer systeem

18063_kdsclick_neu

Het nieuwe IP66 kabeldoorvoer systeem KDS Click van CONTA-CLIP maakt een snelle doorvoer  mogelijk van kabels met aangegoten connector in behuizingen, schakelkasten of wanden van machines. Eenvoudige montage d.m.v. slechts drie basiscomponenten; een frame, inlays en afdichtingselementen.

Deze afdichtingselementen zorgen voor een trekontlasting van de kabels conform DIN EN 62444. Het KDS Click kabeldoorvoer systeem werkt volgens een eenvoudig modulair ontwerpprincipe in tegenstelling tot conventionele systemen. Het kunststof frame uit een stuk maakt snelle en eenvoudige installatie mogelijk. Er zijn diverse frames verkrijgbaar en wel voor 4,6,8 0f 10 afdichtingselementen. De geschuimde pakking garandeert IP66-bescherming, zelfs bij gelakte of ruwe oppervlakken. Het maken van een configuratie voor de kabeldoorvoer in de gewenste grootte is eenvoudig met behulp van vier verschillende inlays, die met een duidelijk klikgeluid in het frame worden geplaatst.

Op deze wijze kan het kabeldoorvoer systeem eenvoudig geassembleerd worden voor verschillende kabels, draden, buizen en pneumatische of hydraulische leidingen. CONTA-CLIP heeft een ruim assortiment van afdichtingselementen ook meervoudige. De afdichtingen  zijn conisch gevormd, zodat ze gemakkelijk van binnenuit in de eerder geplaatste inlays kunnen worden gedrukt. Tegelijkertijd kunnen de afdichtingen weer eenvoudig worden verwijderd, bijvoorbeeld wanneer nieuwe of extra bedrading nodig is. Dit zorgt voor comfortabele aanpassing van de bedrading, zelfs bij enkele kabels, zonder dat het frame gedemonteerd hoeft te worden. Het ruim assortiment aan afdichtingselementen en inlays bieden maximale flexibiliteit voor het kabelmanagement. CONTA-CLIP biedt daarnaast de KDS Click uitvoering met meerdelige frames, ook een ontwerp  voor M20 tot M63 metrische openingen.