Drone inspecties in de besloten ruimtes in de procesindustrie

inspectie

Terra Drone Corporation, een van de grootste  dienstverleners op het gebied van industriële drone inspecties in de wereld, kondigt de afronding aan van de investering in RoNik Inspectioneering, een Nederlandse marktleider op het gebied van visuele inspecties en wanddikte metingen door inzet van Drones en robotica.

Met deze investering wordt RoNik Inspectioneering deel van de Terra Group en zal de naam omgezet gaan worden in Terra Inspectioneering. Het bedrijf is gefocussed op de inspectie van industriële besloten ruimtes zoals opslagtanks, verbrandingsovens, ketels, schoorstenen, jetty’s , opslagtanks op schepen etc.

RoNik heeft een bewezen ‘’track record’’ over de laatste 3 jaren met de realisatie van meer dan 200 projecten in markt segmenten zoals olie & gas, chemie en petrochemie, dranken en voedsel industrie met de key players in Europe en ook al de wereld wijde spelers m.b.t. oil en gas. Eerder dit jaar won RoNik de innovatie prijs , RoNik won the Drone Hero Europe 2019 georganiseerd door de European UAV Knowledge Area (EUKA). Terra Drone is bekend om te investeren technologie bedrijven die onderscheidend zijn op het gebied van drones en robotica m.b.t. industriële  inspecties en metingen. RoNik Inspectioneering past precies in dit plaatje.

inspectie 2

RoNik heeft een niche market gecreëerd in de industrie door een wanddikte meting te ontwikkelen voor verticale wanden, dakplaten en spanten constructies gebaseerd op UT metingen. Dit dan ook nog op plaatsen waar het donker, gevaarlijk, en moeilijk te bereiken is. Daarnaast wordt de menselijk inzet in deze besloten ruimtes tot een minimum beperkt. De inspectie doorlooptijd kan middels deze technologie verkort worden met 40-60%. De opgenomen data door RoNik’s patented UT drones wordt in een volledige 3D omgeving geanalyseerd en gerapporteerd. De eindrapportage is volledig in compliance met als voorbeeld voor opslagtanks: standaards zoals

API-653 en EEMUA 159

Marien van den Hoek, CCO en mede oprichter/eigenaar van RoNik, licht toe: “Dit is het juiste moment voor ons om de joint venture met Terra Drone gestalte te geven. Het uitrollen van onze technologie via Terra Drone’s global network creëert ongekende markt groei kansen voor al onze group companies.”

Toru Tokushige, CEO, Terra Drone Corporation, zegt, “Oil and gas companies realiseren zich momenteel heel snel dat de inzet van Drone inspecties leidt tot verbetering van Plant Performance, verminderen van Down Time en het reduceren van kosten.

Met de integratie van RoNik’s bewezen en betrouwbare nondestructive testing technologies in ons portfolio maken we die beschikbaar via Terra Drone’s global network in meer dan 25 landen. Wij zijn in staat om volledig zorg te dragen voor alle oil en gas bedrijven in alle delen van de wereld.”

Dossiers