Coronaproof applicatie die veilige 1,5 meter zones laat zien

pilz distance checker

In een openbare ruimte de 1,5 meter zone handhaven blijkt een uitdaging. Mensen bewegen en een meetlat ontbreekt hierbij. Hoe garandeert een verantwoordelijke de veiligheid van de bezoekers? De speciaal ontwikkelde Pilz Distance Checker maakt de veilige 1,5 meter zone heel duidelijk voor iedereen inzichtelijk.

Een camera detecteert, door middel van Aritificial Intelligence-sensoren, mensen die zich binnen een range van 5 meter bewegen. Op het moment dat mensen binnen 1,5 meter van elkaar komen, volgt live op een groot scherm een visuele en auditieve waarschuwing. Mensen in de ruimte zijn bij voldoende afstand van elkaar als een groene bol zichtbaar. Op het moment dat de groene bollen binnen 1,5 meter van elkaar komen klinkt een geluid en worden de bollen rood van kleur. Ideaal om mensen bewust te laten blijven van de 1,5 meter afstand die ze moeten houden of om deze afstand actief te handhaven. 

De Pilz Distance Checker is alleen binnen te gebruiken en heeft een range van 5 meter. Het is een goede tool om awareness te creëren in bijvoorbeeld kantoren, hotels, horeca en andere openbare ruimtes zoals stations, gemeentehuizen, et cetera. De camera neemt geen beelden op. Het is bedoeld als awareness tool; de verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk bij ieder individu. 

De Pilz Distance Checker bestaat uit een specifieke 3D camera, het softwareprogramma Pilz Distance Checker, een pc met specifieke grafische kaart en een groot beeldscherm.