Contactloze spanningzoeker voor elektrische installaties

16828_VP42_app_fuse_panel

Met de FLIR VP42 worden fouten in bedrading onder spanning en nuldraden snel opgespoord, voor een veilige werklocatie

FLIR Systems introduceert de FLIR VP42, een contactloze spanningzoeker met ingebouwde zaklamp. Deze is speciaal ontworpen voor het controleren van elektrische installaties in woningen, bedrijfspanden en fabrieken, en voor het opsporen van fouten in deze installaties. De VP42 maakt de snelle opsporing van fouten in bedrading onder spanning en nuldraden heel eenvoudig en zorgt voor een veilige werkomgeving.

De FLIR VP42 met zijn ingebouwde zaklamp en veiligheidscategorie IV is onmisbaar tijdens een eerste controle van bedrading onder spanning op een werklocatie. Met de robuuste zoeker van penformaat stelt de elektricien snel vast of er wisselspanning aanwezig is zonder contact met de bedrading te maken, zelfs in de nieuwste kinderveilige wandcontactdozen. Met de VP42 wordt het eenvoudiger bedrading te identificeren door bedrading onder spanning en nuldraden in contact- en lasdozen te onderscheiden en traceren.

Elektriciens worden door de VP42 op de aanwezigheid van spanning gewezen met behulp van meerkleurige LED's en vibratie, net als een smartphone. Hierdoor missen inspecteurs in een donkere of lawaaierige omgeving geen waarschuwingen. De robuuste zoeker garandeert een lange levensduur, kan dankzij de speciale behuizing niet wegrollen en is valbestendig tot 3 meter op een betonnen vloer. Daarnaast heeft iedere VP42 een FLIR-garantie van drie jaar.