Compact, flexibel en open: wireless safety

WirelessSafety

Met het compacte S-DIAS systeem van SIGMATEK kan wireless safety, ruimtebesparend en economisch geïmplementeerd worden. Bestaande uit een standaard CPU gecombineerd met een controller en Safety I/O's, wordt een compacte oplossing voor op de DIN rail aangeboden. Het S-DIAS Safety systeem voldoet aan SIL 3, PL e, cat. 4. 

Safety data wordt uitgewisseld - hetzij via kabel of wireless - volgens het Black Channel principe. Voor draadloze transmissie worden de gebruikelijke WLAN-access points gebruikt. Voor meerdere mobiele units met safety functies zoals geautomatiseerde geleide voertuigsystemen (AGV), kan de centrale Safety manager ook met een S-DIAS  Safety systeem worden uitgevoerd.

Een handige feature is de gecertificeerde 'Optional Switch' functie. In de Safety applicatie wordt het dan mogelijk om veiligheidsapparaten op actief of inactief te zetten via HMI met wachtwoord. Het registreren van mobiele apparaten wordt ook dynamisch verwerkt in de toepassing.

Dankzij een uitgebreide bibliotheek kunnen safety toepassingen comfortabel geconfigureerd worden in de SAFETY Designer. De Safety functieblokken zijn gebaseerd op de plc open standaard en kunnen in de software via drag & drop precies zo worden geplaatst als dat hardware-matig ook gebeurt met veilige in-en uitgangen. De geïntegreerde debugger maakt een grafische weergave van alle waarden mogelijk en geeft duidelijk de status en signaalstroom van de veiligheidsfuncties weer.