Bluetooth Low Energy IoT-ontwikkelingskit

RS861-ON_Semiconductor_BLE_development_kit

RS Components introduceert de Bluetooth Low Energy IoT-ontwikkelingskit (B-IDK) van ON Semiconductor. Het modulaire platform is gebaseerd op de System-on-Chip (SoC) met Bluetooth Low Energy met het laagste energieverbruik op de markt, en is zeer geschikt voor ontwerpers die IoT-toepassingen ontwikkelen met een langere accuduur, waaronder slimme apparaten, asset trackers, wearables en slimme verlichting.

De ON Semiconductor RSL10 SoC is de meest energiezuinige Bluetooth 5-gecertificeerde radiomodule op de markt, geoptimaliseerd voor Bluetooth Low Energy-toepassingen. Met een Arm Cortex-M3-processor, een energiezuinige DSP en een 2,4GHz-transceiver kan de radiomodule een maximaal ontvangstvermogen van 7 mW bereiken en is het 'diepe slaap'-verbruik wanneer de hij niet actief is slechts 62,5 nW. De RSL10 is ontworpen voor gebruik met batterijen van 1,2 en 1,5 V en is geschikt voor een spanningsbereik van 1,1 tot 3,3 V zonder dat een DC/DC-omvormer vereist is.

De B-IDK is een modulair node-to-cloud IoT-platform voor de ontwikkeling van Bluetooth Low Energy-toepassingen. Het bestaat uit een RSL10-baseboard (BDK-GEVK) en wordt ondersteund door een reeks optionele modulaire sensor- en actuatorhardware. De intuïtieve en gebruiksvriendelijke Integrated Development Environment (IDE) en software met verschillende voorbeelden maken snelle ontwikkeling van vele IoT-toepassingen mogelijk. De BDK-GEVK wordt geleverd met een configureerbare mobiele app die de sensoren en actuatoren regelt. De app ondersteunt ook verbinding met de cloud, waardoor MQTT-publicaties van en aanmelding bij sensor-/actuatorgegevens via AWS, Azure, IBM Cloud of aangepaste cloudservices mogelijk is.

Sensoropties voor gebruik met de BDK-GEVK zijn onder andere omgevingslicht, traagheid en omgeving (ALS/IMU/ENV), nabijheid en beweging en aanraking/niveau. Opties voor een hoger vermogen worden geleverd in de vorm van actuatordochterkaarten die via de BDK-DCDC-GEVB-gelijkstroomadapter van ON Semiconductor op het baseboard worden aangesloten. Ze omvatten onder meer een ballast met dubbele led-driver, een stappenmotorregelaar en een regelaar voor borstelloze DC-motoren.

De B-IDK-software omvat het CMSIS (Cortex Microcontroller Software Interface Standard), een leveranciersonafhankelijk ontwikkelingspakket voor de Arm Cortex-M-processorreeks. Het pakket bevat gedetailleerde documentatie en gebruiksklare voorbeeldcode voor verschillende toepassingen.