B&R integreert ABB robot in productielijn

B&R

B&R, onderdeel van ABB's Robotics & Discrete Automation divisie, heeft robots van ABB in haar automatiseringsportfolio geïntegreerd. Met één controller kan nu een compleet productieproces worden aangestuurd, inclusief robot, B&R's eigen transportsysteem en veiligheid.

Veel robots voeren werkzaamheden uit op machines of zetten werkstukken over van de ene machine op de andere. De robotbesturing moet communiceren met de besturing van andere machines, of commando's krijgen van externe sensoren zoals lichtcellen, naderingsschakelaars of camera's. Dit brengt veel programmeer- en installatiewerk en een complexe inbedrijfstelling met zich mee. 

Eén besturing en engineering omgeving

Robot, machinelogica en eventueel ook B&R's vision systeem en AcoposTrak lineaire transportsysteem kunnen nu door één controller worden aangestuurd. Dit betekent een forse besparing op componenten, kastruimte en inbedrijfstellingstijd, kortom kosten. Ook de engineering en programmering gebeurt volledig geïntegreerd in één software-omgeving: B&R Automation Studio. Het betekent ook dat ontwikkelaars en gebruikers met slechts één ontwikkelomgeving respectievelijk gebruikersinterface hebben te maken, wat ook de scholingskosten reduceert.

De eliminatie van afzonderlijke hardware en communicatie tussen besturingen maakt de synchronisatie tussen de robot en andere machinecomponenten veel nauwkeuriger. De bewegingen van de robot en alle machine-assen kunnen met microsecondenprecisie worden gesynchroniseerd. De productiviteit en doorvoercapaciteit van de machine worden verhoogd.

Het volledige artikel vind je in Automatie | PMA #1. Wil je Automatie | PMA ook ontvangen, klik dan hier.