Allen-Bradley Kinetix 5100 servodrive kan functioneren zonder controller

Kinetix 5100

Door de snelgroeiende vraag van de consument naar meer productvariёteiten met bijbehorende verpakkingen neemt de behoefte van producenten aan kleinere en flexibelere machines toe. Om daaraan tegemoet te komen biedt Rockwell Automation een kosteneffectief alternatief voor machinebouwers, waarmee ze in staat zijn kleinere machines te bouwen. Rockwell Automation introduceert namelijk de nieuwe Kinetix 5100 servodrives, de nieuwe Kinetix TLP motors en een kabel die samen als één systeem kunnen functioneren zonder dat er een controller nodig is. 

De nieuwe Allen-Bradley Kinetix 5100 servodrive beschikt over meerdere besturingsmodi om een brede range high-speed, low-power motion control applicaties te ondersteunen. De drive kan gebruikt worden met een Micro800 controller, een Logix-controller of zelfs zonder controller, waardoor de machinebouwer zelf kan kiezen hoe de producten het best in zijn applicaties geïntegreerd kunnen worden. 

“Het Kinetix 5100 servosysteem werkt vooral goed in kleine en middelgrote verpakkingsmachines, die gebruik kunnen maken van een kosteneffectieve besturing van de servodrives”, zegt Simon Wong, productmanager bij Rockwell Automation. “Door de drive, de motor en de kabel te bundelen kunnen we een zeer concurrerende oplossing bieden. Ook de mogelijkheid voor OEM’s om producten op basis van het benodigde vermogen van de machine te kiezen, kan tijd, moeite en kosten besparen, zodat ze sneller nieuwe apparatuur op de markt kunnen brengen.” 

Het Kinetix 5100 servosysteem kan machinebouwers ook helpen bij het productiever maken van hun klanten. Door de enorme groei van het aantal producten en productvarianten krijgen fabrikanten te maken met veelvuldige aanpassingen en omzettingen in de machines en productielijnen, die vaak handmatig uitgevoerd moeten worden. Door een Kinetix 5100 servodrive te gebruiken kunnen OEM’s een gemechaniseerd of geautomatiseerd systeem ontwerpen, dat dergelijke omzettingen enorm versnelt. 

Bovendien kunnen gebruikers door middel van ‘safe torque off’ het koppel van de motor uitzetten zonder de spanning van de machine uit te schakelen. Zo kan de machine sneller opnieuw opgestart worden als de situatie weer veilig is. Dual-port ethernet/IP ondersteunt ook ringtopologieёn op het niveau van de individuele apparatuur.

kinetek