AirBox/12 ondersteunt Profinet

AirBox4 12

Wifi access point met MESH en zéér snelle roaming functionaliteit

De AirBox/12 van Acksys Communication & Systems is een nieuw product in de serie van industriële wifi modules. De multifunctionele wifi module kan worden geconfigureerd als access point met MESH-functie, client of als repeater en met zijn dual band (2.4GHz en 5GHz) radio’s geschikt voor Industrie 4.0 toepassingen en ondersteunt Profinet.

Door de compacte bouwvorm van 142 x 99 x 35 mm en de mogelijkheid om externe antennes aan te sluiten, is deze module geschikt voor toepassingen waar afmetingen en hoge prestaties een rol spelen. Met de speciale kit kan de AirBox ook op een DIN-rail worden gemonteerd in schakel- en verdeelkasten.

De AirBox/12 met 2 dual-band wifi radio modules met MiMo technologie zorgt voor zeer snelle roaming. Een radio zorgt voor de datacommunicatie en de andere radio scant de signaalsterkte. Door het ingebouwde omschakelmechanisme zal altijd de radio met het sterkste signaal zorgen voor de datacommunicatie.

Verder is de AirBox/12 voorzien van 2 redundante ethernet poorten en een redundante voeding aansluiting voor spanningen van +9 tot 48VDC en 4 geïsoleerde digitale I/O’s. Voor een veilige verbinding is de AirBox/12 voorzien van onder andere een Firewall, Open VPN en SNMP3 security. Het centraal beheer van de verschillende wifi modules geschiedt via de Acksys WaveManger software.