ABB introduceert eerste serie volledig connected netwerkanalysers

ABB

ABB heeft een nieuwe serie netwerkanalysers met Bluetooth geïntroduceerd. De nieuwe M4M-serie garandeert een nauwkeurige elektriciteitsmeting en energie monitoring van alle energie-assets. De analysers ondersteunen de digitale transformatie van gebouwen door de schaalbaarheid van ABB’s energie- en assetmanagementoplossingen te benutten.

Omdat productiviteitsverbetering en vermindering van het energieverbruik steeds belangrijker worden, ontwikkelde ABB de M4M-serie als volledig connected netwerkanalysers. Met de analysers kan de netkwaliteit worden geanalyseerd en energie worden gemonitord. Bij de ontwikkeling van de analysers heeft de eindgebruiker nadrukkelijk centraal gestaan. De M4M netwerkanalysers verzamelen informatie voor het energieverdeelsysteem en kan worden gekoppeld aan het ABB Ability Electrical Distribution Control Systeem. Dit cloud-gebaseerde platform geeft gebruikers direct toegang tot bruikbare data op het gebied van energieverbruik en lokale productietrends.

Oliver Iltisberger, Managing Director van ABB Smart Buildings : “ABB loopt voorop als het om de ontwikkeling gaat van schaalbare en cloud-gebaseerde oplossingen voor energie- en assetmanagement. Met de cloud-gebaseerde mogelijkheden en de intuïtieve toegang tot data zorgt de nieuwe M4M voor uitgebreidere en betere digitale oplossingen. Deze oplossingen geven klanten niet alleen meer mogelijkheden maar zorgen er ook voor dat zij hun impact op het milieu kunnen verminderen.”

De nieuwe M4M is voorzien van een intuïtieve interface voor eenvoudige configuratie en snelle visualisatie. Gebruikers hebben zo tot 40 procent minder tijd nodig voor installatie en inbedrijfstelling. Volledig stekerbare klemmen en een mobiele app dragen daarnaast bij aan een veel snellere ingebruikname.

Bovendien biedt de M4M een groot aantal mogelijkheden voor evaluatie van de energie-efficiëntie - van basis elektrische parameters tot geavanceerde KPI’s voor netkwaliteit in golfvorm- of grafiekpresentatie. Met deze mogelijkheden kan de efficiëntie worden verbeterd en zijn problemen met de netkwaliteit eenvoudiger op te lossen.

De serie is leverbaar in twee uitvoeringen: M4M 20 en M4M 30, inclusief touchscreen. Beide uitvoeringen zijn voorzien van een complete set communicatieprotocol-opties. De uitvoeringen met Rogowski-spoelen maken integratie in een nieuwe of bestaande installatie mogelijk en verminderen tegelijkertijd de bekabelingstijd met maximaal 70 procent.