ABB introduceert 2 nieuwe power robots

robot abb

Op 4, 5 en 6 november showt ABB Robotics op de METAVAK hun recent geïntroduceerde robotserie, de IRB 6700. Sinds 14 oktober zijn in deze serie ook twee power varianten leverbaar met nog meer handlingscapaciteit. ‘Met alle IRB 6700-robotvarianten kunnen gebruikers hun Total Cost of Ownership tot wel 20 procent verlagen! Als u hier meer over wilt weten, kom dan naar stand 157 op de METAVAK!’ aldus Martin van der Have, sales manager bij ABB Robotics.

Een waarschuwing vooraf is hierbij op z’n plaats. Van der Have: ‘De IRB 6700-serie ziet er aan de buitenkant niet zoveel anders uit dan haar voorganger de IRB 6640, maar de honderden kleine verbeteringen aan de binnenkant maken een enorm verschil.’

Stroomverbruik 15 procent verlaagt

Dit verschil wordt onder meer gemaakt door een veel efficiëntere energieverdeling. Het stroomverbruik is hierdoor met 15 procent verlaagd. Andere verbeteringen zijn een toename van de betrouwbaarheid, nauwkeurigheid, beladingscapaciteit en snelheid. Ook kunnen monteurs hun servicebeurten korter houden en zijn er minder servicebeurten vereist.

Nettolading tot 300 kilo

ABB Robotics presenteerde begin dit jaar al de eerste zes varianten uit de IRB 6700-serie. Op 14 oktober voegde de marktleider daar nog twee nieuwe robotvarianten aan toe, de IRB 6700-300/2.70 en de IRB 6700-245/3,00. In vergelijking met de eerste varianten is de handlingscapaciteit van de twee nieuwe robots hoger: tot wel 300 kilo.

Ook ID-uitvoeringen

Alle IRB 6700-robots hebben ook een zogenaamde ID-uitvoering. Dit betekent dat grote delen van de dresspacks geïntegreerd zijn in de bovenarm van de robot. ‘Hiermee realiseren wij een duurzame oplossing voor het loshangende kabelpakket. Dit heeft weer een enorm positieve impact heeft op de Total Cost of Ownership’, besluit Van der Have.

Meer informatie: ABB