Ontwikkeling 5G, blockchain en kunstmatige intelligentie in hogere versnelling

kunstmatige intelligentie

Ontwikkeling 5G, blockchain en kunstmatige intelligentie in hogere versnelling dankzij samenwerking TU Delft en KPN

Telecom en ICT-dienstverlener KPN en TU Delft zijn een strategische samenwerking aangegaan met als doel hoogwaardige nieuwe technologie te ontwikkelen op het gebied van 5G, blockchain en kunstmatige intelligentie. Met de samenwerking onder de naam NExTWORKx spelen beide partijen in op de exponentiële en disruptieve technologieën van de toekomst en dragen zij bij aan de verdere ontwikkeling van talent.

Versterken

“Dankzij de samenwerking met KPN krijgen onderzoekers, promovendi en studenten van de TU Delft de kans met hun onderzoek hoogwaardige nieuwe technologie te ontwikkelen in een snel veranderend landschap en deze in de praktijk te testen” aldus Tim van der Hagen, bestuursvoorzitter en rector van de TU Delft.

Joost Farwerck, COO en lid van de Raad van Bestuur KPN hierover: “Intensieve samenwerking en interactie met de internationaal vooraanstaande TU Delft biedt mooie kansen om elkaar te versterken. Hierdoor kunnen we nog gerichter nieuwe technologieën ontwikkelen die het leven van onze klanten vrijer, leuker en makkelijker maken.”

Promotieonderzoeken

De samenwerking tussen KPN en de TU Delft onder de naam NExTWORKx is door beide partijen bekrachtigd en start dit jaar met zes promotieonderzoeken (PhD’s) aan de TU Delft.

De strategische samenwerking concentreert zich bij de TU Delft rond de faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatie (EWI). NExTWORKx streeft ernaar om op termijn te groeien tot zestien promotieplaatsen voor TU Delft-studenten.

Dossiers
Lees ook
Kunstmatige intelligentie komt sneller dan we denken

Kunstmatige intelligentie komt sneller dan we denken

Binnen tien jaar gaat kunstmatige intelligentie Artifical Intelligence onze wereld compleet veranderen. Dat is de vaste overtuiging van de sprekers tijdens de vijfde Cobbenhagen Summit gisterenavond. De digitale revolutie gaat met kunstmatige intelligentie op korte termijn voor grote veranderingen zorgen in onze economie Op de kaart Prins Constantijn...

China wil wereldleider kunstmatige intelligentie zijn

China wil wereldleider kunstmatige intelligentie zijn

Als het aan de Chinese overheid ligt, is het land uiterlijk in 2030 wereldleider op het gebied van kunstmatige intelligentie. De overheid heeft daarvoor een drie stappen plan onthuld, dat van AI de drijvende kracht achter de economische groei van het land zal maken. Daarvoor heeft de Chinese overheid drie stappen bedacht, die de industrie in eerste...

Techgiganten werken samen aan 'verantwoorde' kunstmatige intelligentie

Techgiganten werken samen aan 'verantwoorde' kunstmatige intelligentie

Verantwoorde kunstmatige intelligentie? Google, Facebook, Microsoft, Amazon en IBM hebben een samenwerking opgericht die ethische vraagstukken bij de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie moet afhandelen. Het Partnership on AI, zoals de groep heet, zal onderzoek uitvoeren en het effect van steeds slimmer wordende computers op de wereld bespreken....