12,1" Outdoor Graphite HMI voor de meest veeleisende applicaties

18849_G12C1100-screen_L_1

Red Lion Controls kondigt een uitbreiding aan van de serie Graphite Human Machine Interfaces (HMI). Het betreft de nieuwe 12,1" Outdoor Graphite HMI voor de meest veeleisende bij zonlicht bekijkbare toepassingen. Met een volledig gegoten aluminium frame levert de Graphite serie de eerste robuuste HMI oplossing die een breed scala aan veelzijdige insteekmodules combineert met protocolconversie, datalogging en webgebaseerde monitoring en besturing.

Met de Red Lion Graphite serie kunnen klanten eenvoudig processen koppelen, monitoren en besturen in industrieën als fabricage, olie en gas, en water/afvalwater. De Graphite serie biedt een reeks plug-in modules waarmee klanten eenvoudig digitale en analoge I/O kunnen integreren, naast geavanceerde communicatiemodules om krachtige HMI-oplossingen te creëren, met een uitbreidingsoptie om in te kunnen spelen op veranderende zakelijke behoeften.

De Red Lion Graphite 12.1" HMI heeft een UV-beschermd briljant display met een breedbeeldformaat 1280 x 800 resolutie, waardoor het zelfs bij direct zonlicht goed bekijkbaar is. In tegenstelling tot andere HMI´s op de markt met een helderheid van 1000 nits of minder, heeft het nieuwe 12,1" Graphite buitenmodel een helder 1600 nits-display, zodat klanten productieapparatuur onder alle belichtingsomstandigheden eenvoudiger kunnen monitoren en besturen.

"We hebben vrijwel alle merken HMI geprobeerd, maar Graphite is veruit de beste qua uiterlijk en functionaliteit," vertelt Pierre de Giorgio, directeur van BlueBay Automation. "Het is de meest veelzijdige HMI die we ooit hebben gebruikt, de graphics en resolutie zijn verbluffend, en met Red Lion´s Crimson software verliep de overstap naar Graphite naadloos."

De Graphite HMI's zijn leverbaar in acht verschillende modellen, met maten die variëren van 7" tot 15", met slanke dunne randen die voor een relatief groot display zorgen ten opzichte van de totale afmetingen. De HMI 12,1" past in de reeks 7" en 10,4" HMI's als bij zonlicht bekijkbare modellen. In combinatie met de robuuste behuizing van Graphite zijn deze modellen ideaal voor ruwe buitencondities.

"Steeds meer klanten vertrouwen dagelijks op Red Lion Graphite HMI´s om hun klus te klaren onder zware omstandigheden wereldwijd en omdat hun toepassingen steeds complexer worden, vragen ze vaker om grotere displays," aldus Jeff Thornton, Product Manager Automation Products bij Red Lion. "Momenteel zijn we in staat om ze te voorzien van het nieuwe grotere 12,1" breedbeeld Graphite display voor buitengebruik met dezelfde robuustheid die ze van een Red Lion HMI gewend zijn."

Dossiers