Warmtebeeldcamera voor het ontwikkelen en testen van elektronica

warmtebeeldcamera

FLIR Systems introduceert de FLIR ETS320-warmtebeeldcamera voor het ontwikkelen en testen van elektronica

Speciaal ontwikkeld voor efficiëntere tests en diagnoses tijdens de ontwikkelingsfase

FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) introduceert de FLIR ETS320-warmtebeeldoplossing voor elektronische tests in ontwikkelomgevingen. De FLIR ETS320 is de eerste camera van FLIR die specifiek is ontworpen om de thermische kenmerken van elektronische onderdelen en printplaten al tijdens de ontwikkeling te testen en analyseren. Met deze camera kunnen producenten uit de elektronica-industrie tests en diagnoses met een grotere nauwkeurigheid uitvoeren.

De FLIR ETS320 combineert een hooggevoelige warmtebeeldcamera, die is ontworpen om beelden van printplaten en andere elektronica te maken, met een verstelbare handsfree tafelstandaard. Op deze manier kunnen er tijdens het hele proces, van het ontwerpen en ontwikkelen van elektronica tot het produceren ervan, contactloos en consequent warmtemetingen worden uitgevoerd. Door van meer dan 76.000 punten de temperatuur te meten, biedt de FLIR ETS320 de mogelijkheid om tijdens de productontwikkeling het energieverbruik te monitoren, hot spots te detecteren en potentiële defecten vast te stellen. Dankzij de uiterst nauwkeurige metingen van de camera en de mogelijkheid om kleine temperatuurverschillen te visualiseren, kunnen producenten thermische prestaties evalueren, compatibiliteit met de omgeving waarborgen en problemen oplossen voor een breed scala aan elektronische producten.

“De FLIR ETS320 biedt een onmisbaar thermisch perspectief bij het ontwerpen, ontwikkelen en testen van elektronische onderdelen en apparaten”, aldus Andy Teich, President en CEO van FLIR. “Omdat elektronica steeds kleiner en krachtiger wordt, is het essentieel dat producenten de thermische prestaties van deze systemen in beeld kunnen brengen en inzicht hierin hebben. Nu is er een systeem dat speciaal voor deze doelgroep is ontwikkeld.”

FLIR heeft het oplaadbare apparaat zo ontworpen dat het snel en gemakkelijk is in te stellen en productontwikkelaars onmiddellijk in real time informatie kunnen zien over de thermische prestaties van hun ontwerpen. Het apparaat wordt gebruiksklaar geleverd en kan meteen worden aangesloten op een computer waarop de FLIR Tools-software is geïnstalleerd. Met deze software kunnen de beeldgegevens uitvoerig worden vastgelegd, geanalyseerd en gerapporteerd. De geïntegreerde en verstelbare teststandaard zorgt voor een optimale flexibiliteit, of er nu beelden van grote of van kleine elektronische onderdelen worden gemaakt.

Meer informatie: FLIR Systems

Advertisment ad adsense adlogger