Veilig Iedere Beweging Monitoren

S-DIAS-Safety-system

Redundante incrementele encoder evaluatie

Als uitbreiding op het modulaire S-DIAS Safety system introduceert SIGMATEK met de SNC 021 een 2-kanaals redundante incrementele encoder evaluatie.

Binnen een breedte van 12,5 mm verwerkt de module 2 RS422 encoder signalen met een frequentie tot maximaal 6 MHz. De SNC-021 maakt bewaking van snelheid, positie, richting en versnelling van bewegende machineonderdelen mogelijk met twee non-safe georiënteerde incrementele encoders (SIL3 of SILCL3, PL e). Deze oplossing is gericht op het economisch produceren van machines en systemen, omdat op deze manier het gebruik van op Safety-gecertificeerde encoders geëlimineerd wordt.

De SNC-021 stuurt alle verzamelde data tegelijkertijd naar de Safety controller en de functie-georiënteerde CPU. De module biedt de 5V encoder voeding een geïntegreerde monitoring functie en detecteert alle relevante fouten zoals kabelbreuk, gekruiste circuits en omgekeerde ingangssignalen. Plug-able push-in stekkers maken een snelle en eenvoudige bedrading mogelijk en voorzien in een betrouwbare werking; zelfs met sterke trillingen.

De intelligente en zeer flexibele Safety oplossing van SIGMATEK omvat talrijke componenten met digitale i/o’s en relaisuitgangen, zoals ook voor SSI absolute encoders. Machine fabrikanten waarderen de kleine afmetingen en het lage stroomverbruik maakt het systeem ook interessant voor mobiele en batterij gevoede apparaten.

De LASAL Safety Designer wordt gebruikt voor de configuratie, die in aanvulling op haar intuïtieve grafische werkende interface, voorziet in TÜV-gecertificeerde Safety functie bouwstenen voor elke toepassing. De tool is naadloos geïntegreerd in het technische all-in-one platform van LASAL.

SigmaControl

Met meer dan 20 jaar ervaring in industriële besturingstechniek levert SigmaControl gespecialiseerde kennis en producten van vooraanstaande leveranciers als SIGMATEK, COPA-DATA, KEBA en S&T Embedded voor de BENELUX. De uitgebreide kennis van zaken op met name motion control gerelateerde oplossingen en de klantgerichte aanpak leiden tot de kostenbesparende oplossingen die de sleutel zijn tot uw succes.

 

Meer informatie: SigmaControl

Advertisment ad adsense adlogger