Unieke Multi Frequency Technology meet vloeistof met gasinsluiting

Promass

Proline Promass Q Coriolis flowmeter

Of het nu om een custody transfer toepassing of strenge kwaliteitseisen van een product gaat – superieure meetnauwkeurigheid is van essentieel belang in vele industrieën. De nieuwe Promass Q van Endress+Hauser heeft een innovatieve nieuwe technologie voor het actief compenseren van het meten van vloeistoffen met ingesloten lucht. Voor real-time compensatie wordt gebruik gemaakt van een revolutionaire en gepatenteerde nieuwe techniek in Coriolis metering – genaamd “Multi-Frequency Technology” (MFT).

Met deze innovatieve en wereldwijd unieke Multi-Frequency Technology (MFT),  worden vloeistoffen met gasinsluiting betrouwbaar en nauwkeurig real-time meten. MFT met dezelfde set van dubbele buizen worden geëxciteerd bij twee verschillende resonantiefrequenties (modes) tegelijkertijd. De manier waarop deze twee modes reageren bij het meten van een vloeistof met dezelfde hoeveelheid ingesloten gas is significant verschillend.  Door het constant  analyseren van deze unieke resonantie eigenschappen van beide oscillatiemodes is het mogelijk  om effectief en actief de meetafwijking  te compenseren. Wist u dat:

  • Dat fouten in de massaflow vaak te wijten zijn aan de aanwezigheid van zeer kleine belletjes of microbellen opgesloten in een vloeistof, die moeilijk te verwijderen zijn.
  • Dat dichtheidsmeting de nauwkeurigheid sterk beïnvloed door de vloeistofviscositeit en temperatuur, indien niet correct gecompenseerd wordt.

Met dit in het achterhoofd is de Promass Q ontwikkeld speciaal voor dit soort uitdagende en vaak kritisch toepassingen. De Q staat garant voor ongeëvenaarde nauwkeurigheid voor de massaflow, volumestroom en dichtheidsbepaling.

Meer informatie: Endress+hauser

Endress+Hauser op de Instrumentatie & Analyse Dagen 2017

Zeer veel instrumentatieleveranciers zijn aanwezig voor technische lezingen over de nieuwste ontwikkelingen. Met als toegift een rondleiding door de Kuip! Naast inspirerend voetbal vindt er in de Kuip ook inspirerend kennisoverdracht plaats! Te weten op 20 + 21 juni 2017 tijdens de Instrumentatie & Analyse Dagen.

Tijdens deze Instrumentatie & Analyse Dagen verzorgt Endress+Hauser drie lezingen.

Lezing 1: dinsdag 20 juni

Luchtinslagproblemen bij coriolis flowmeters opgelost dankzij dubbele meetfrequentie

Luchtinslag zorgt in massaflow toepassingen nog regelmatig voor problemen. Luchtbellen oscilleren namelijk niet zoals de omringende vloeistof en de resonantiefrequentie van de vloeistof verandert door luchtinslag. Oscillatie en resonantie zijn juist twee belangrijke eigenschappen waarop het coriolis meetprincipe is gebaseerd. Tijdens deze lezing wordt een revolutionaire nieuwe coriolis technologie toegelicht, middels een specifieke toepassing bij Cargill Bergen op Zoom, om het probleem en de oplossing te verduidelijken.
Spreker: Ruud Helders, Productmanager Flow

Lezing 2: dinsdag 20 juni

Basics of… Radar niveaumeting

De afgelopen 20 jaar heeft de radar technologie zichzelf bewezen als het gaat om niveaumetingen in de moeilijkste toepassingen. Maar welke radar meetprincipe: guided-wave of contactloos? En welke meetfrequentie ? Tijdens deze ‘Basics of’ lezing wordt besproken hoe procesinvloeden zoals meetbereik, schuim, gasfases, bypasses, condensatie, turbulentie, hoge temperaturen, obstructies, vloeistof/vastestof de keuze voor de radar met de juiste meetfrequentie bepalen.
Spreker: Erwin Post, Productmanager Niveau

Lezing 3: 21 juni

Basics of… pH meting 

‘pH’ is met een kleine ‘p’ en een grote ‘H’. Dat weten we inmiddels. Maar wat is de maximale nauwkeurigheid, hoe vaak moet gereinigd/gekalibreerd worden en hoe lang gaat een pH sensor mee? Dit zijn verreweg de meest gestelde vragen. Tijdens deze ‘Basics of’ lezing worden deze vragen beantwoord zonder met chemische formules te smijten maar juist met een praktijk gerichte insteek.
Spreker: Bart Küpers, Productmanager Analyse

Endress+Hauser is op beide dagen aanwezig zijn om u toelichting te geven over de oplossing voor luchtinslag bij coriolis massaflowmeters, wanneer u welke radar niveaumeetfrequentie toepast en/of overige instrumentatie en analyse vraagstukken.

Meld u nu aan via de website van Endress+Hauser

Advertisment ad adsense adlogger