Smart Sensing met Embedded Spectroscopy

tecSaaS (Spectrometer as a Sensor) is een embedded platform, ontwikkeld voor spectrale array detectoren. Embedded betekent dat het een spectrometer zonder pc betreft en is daarom bijzonder geschikt voor gebruik in productie, machinebouw of de procesindustrie.

Het platform bestaat uit hoogwaardige elektronica waarmee array detectoren voor UV-VIS-NIR en Raman worden aangestuurd en uitgelezen. De spectrale data worden verwerkt door een krachtige processor architectuur gecombineerd met modulaire firmware. Deze bewerkingen worden on-board en in real-time uitgevoerd, dus zonder tussenkomst van een pc. Het ontbreken van een standaard pc-besturingssysteem verbetert de stabiliteit van het systeem, maar ook de datasecurity en -integriteit. Alleen de relevante gegevens en meetresultaten worden doorgestuurd naar de proces of machine interface.

Naast klassieke data evaluatie (bv. piekhoogte of -integratie) kan de firmware worden uitgerust met modules voor complexere bewerkingen zoals chemometrische voorspellingsmodellen, kleur volgens CIELAB of Fast Fourier Transformatie voor laagdiktemetingen. Ook is het mogelijk om eigen berekeningen in te stellen met een formule-editor.

Via protocollen zoals Modbus en etherCAT is de communicatie bi-directioneel: het systeem kan naast het rapporteren van status en meetresultaten ook commando’s ontvangen. Een embedded spectrometer wordt met pc-software via een LAN-verbinding ingesteld en zo nodig gecontroleerd.

Embedded spectrometers zijn compact en worden via optische vezels aangesloten op in-line probes, flowcellen of remote reflectie units. 

Meer informatie: www.elscolab.com

Advertisment ad adsense adlogger