Optische sensoren voor langere afstanden

De foto-elektrische sensoren R200 en R201 van Pepperl+Fuchs maken toepassingen met een langer bereik mogelijk

De beide nieuwe reeksen combineren alle voordelen van foto-elektrische sensoren met die van een groter ontwerp. Het gebruik is identiek voor alle reeksen en de gestandaardiseerde IO Link-verbinding. Het Smart Sensor-profiel maakt ook een eenvoudige en betrouwbare integratie van de sensoren mogelijk.

Dankzij de nieuwe serie is het eenvoudiger om de juiste sensor te kiezen. De nieuwe series beschikken over de robuuste DuraBeam-lasertechnologie en de uiterst nauwkeurige Multi Pixel-technologie voor afstandsmeting. De gestandaardiseerde werkwijze voor alle types en in alle applicaties én de IO Link-interface faciliteren de parametrering van de sensoren tijdens de inbedrijfstelling en als er een verandering moet worden doorgevoerd.

De nieuwe R200- en R201-series hebben allebei dezelfde foto-elektrische werkingsprincipes. Alle reeksen werken volgens de gestandaardiseerde werkwijze: de ‘look and feel’ bij het parametreren van een thru-beam-sensor, een retro-reflectiesensor of een diffuse-modussensor uit de R100, R101 of R103 reeks is hetzelfde als voor de R200- en R201-reeks. Dit geldt ook voor meettoestellen met meerdere schakelpunten of afstandssensoren.

Meer informatie: www.pepperl-fuchs.com

Advertisment ad adsense adlogger