Nieuwe versie van instapmodel Arduino Uno wifi-board voor IoT-projecten

RS Components (RS) heeft de beschikbaarheid aangekondigd van een nieuw Arduino-board met draadloze wifi-netwerkmogelijkheden en meer verwerkingskracht dan ooit, door integratie van een nieuwe 8-bit microprocessor van Microchip.

Deze tweede versie – Rev2 – van het uiterst populaire Arduino Uno WiFi-board is praktisch hetzelfde als de Arduino Uno Rev3, maar wordt ook geleverd met ingebouwde wifi waardoor u eenvoudig verbinding kunt maken met het internet, plus de toevoeging van een onboard IMU-sensor (Inertial Measurement Unit). Het board, in Uno’s vormfactor van 68,6 x 53,4 mm, is opgebouwd rond de nieuwe ATmega4809 8-bits processor van Microchip, die op zijn beurt 6 KB SRAM en 256 bytes EEPROM integreert.

De onboard SoC-module voor draadloze communicatie wordt geleverd met een geïntegreerde TCP/IP-protocolstack voor toegang tot wifi-netwerken en kan fungeren als een internettoegangspunt. De module biedt ook veiligheid voor de gebruikers, aangezien de wifi-verbinding is beveiligd door het toevoegen van een nieuw ECC608 crypto-chip-accelerator.

Het Uno-board heeft 14 digitale input/output-pennen – waarvan er zes gebruikt kunnen worden als PWM-uitgangen – en zes analoge ingangen. Andere functies omvatten een 16MHz keramische resonator, USB-aansluiting, een ICSP-header, stroomstekker en resetknop. Een zeer nuttige functie van de Uno is ondersteuning voor OTA-programmering (Over-The-Air) voor de overdracht van Arduino-tekeningen of wifi-firmware.

Advertisment ad adsense adlogger