Nieuwe hygiënische digitale loadcellen voor farma en food

hygiënische loadcell

Eilersen Electric lanceert nieuwe hygiënische digitale loadcellen

Speciaal voor de farmaceutische industrie en de voedingsmiddelenindustrie heeft Eilersen een nieuwe en gepatenteerde hygiënische loadcell ontwikkeld.

De nieuwe serie digitale hygiënische loadcellen zijn met hun aseptische ontwerp en uitvoering speciaal ontwikkeld voor intensief gebruik met weinig onderhoud in de farmaceutische branche en in de food-industrie. De nieuwe loadcellen van Eilersen zijn geschikt voor dynamische weging, procesweging, afvullen, verpakken en algemene toepassingen op het gebied van productweging.

Het meest belangrijke voordeel, naast een uitzonderlijk betrouwbare weging, is het unieke ontwerp zonder richels of uitsteeksels waardoor het product in een handomdraai te reinigen is volgens de strengste EHEDG-voorschriften op het gebied van hygiëne en zonder risico op besmetting en het verspreiden van bacteriën.”

Gemakkelijke hygiënische installatie

Belangrijk is dat deze digitale loadcellen snel en gemakkelijk te monteren en te installeren zijn zonder controles en aanvullende beschermingsmaatregelen die alsnog uiteindelijk kunnen resulteren in een onhygiënische installatie. De types CL en CM zijn gebaseerd op een gepatenteerde hoeveelheidssensor waarmee een hoge mate van nauwkeurigheid en een uitzonderlijk hoge toleratie ten opzichte van overloads en laden vanaf de zijkant verzekerd is.

ATEX-gecertificeerd

De CL- en CM-loadcellen werden oorspronkelijk voornamelijk ontwikkeld voor de voedingswaren-industrie, de farmaceutische industrie en de biotechbranche maar worden inmiddels ook toegepast in allerlei andere branches. De capaciteit bedraagt maximaal 25.000kg per loadcellen. De loadcellen zijn uitgevoerd in roestvrijstaal, worden via laser welding hermetisch gemonteerd (IP68) en kunnen volledig hygiënisch op vrijwel elk oppervlakte worden geïnstalleerd. De CL- en CM-modellen zijn ATEX gecertificeerd voor installatie in ATEX zone 1, 2 21 en 22.

Voor deze nieuwe hygiënische digitale loadcellen van Eilersen zijn de meest gangbare interfaces, waaronder PROFINET, Profibus DP, EtherNet IP en Modbus TCP, beschikbaar. Eveneens leverbaar zijn diverse digitale weegterminals voorzien van standaard software voor de meeste weegtoepassingen of uit te voeren met maatwerksoftware.

Meer informatie: Dosco

Advertisment ad adsense adlogger