Nieuwe C6B krachtopnemer voor hoge drukkrachten

HBM Benelux heeft de nieuwe C6B krachtopnemer geïntroduceerd, die een flexibele en kosteneffectieve oplossing biedt voor het meten van hoge drukkrachten in de range van 200 kN tot 10 MN.

De sensor heeft een IP68-certificering en is speciaal ontwikkeld voor zware en dynamische toepassingen. De krachtopnemer is onder meer zeer geschikt voor toepassing in de bouw, de zware industrie, de metaalbewerking en voor dynamische metingen in research en development.

De C6B krachtopnemer is zeer robuust en heeft een hermetisch dichtgelaste behuizing van roestvast staal. De versie met de geïntegreerde kabel is beschermd conform IP-klasse 68. De C6B heeft vanwege zijn staafconstructie een zeer kleine nominale verplaatsing, waardoor hij ook gebruikt kan worden voor zeer dynamische toepassingen zoals impacttesten.

In vergelijking met zijn voorganger is de C6B niet alleen veel robuuster, maar ook veel flexibeler. Gebruikers kunnen profiteren van een snelle en zeer eenvoudige set-up omdat de sensor met diverse inbouwhulpstukken optimaal aan de toepassing aangepast kan worden. De C6B is verkrijgbaar met een vaste kabel of met een connector-versie en losse kabels, waardoor er gekozen kan worden voor een optimaal aan de toepassing aangepaste versie. De C6B is ook beschikbaar met speciale krachtinleidingen, die de meetonzekerheid verminderen. De versies tot en met 2 MN hebben een intern boorgat, zodat ook trekkrachten via een jukconstructie kunnen worden gemeten. Een ander voordeel van de C6B is dat sensor afhankelijk van de behoefte zowel horizontaal als ondersteboven gemonteerd kan worden.

Meer informatie: www.hbm.com.

Advertisment ad adsense adlogger