Motorstartercombinaties met Push-in springtechniek voor gereedschaploos monteren

Tijdbesparend push-in ontwerp maakt gereedschap en regelmatig aandraaien van kabelaansluitingen overbodig

ABB heeft de eerste industriële motorstart-oplossing met Push-in springtechniek geïntroduceerd. Deze techniek maakt het foutvrij bekabelen gemakkelijker dan ooit. Het innovatieve, gereedschaploze aansluitconcept versnelt bekabelingswerkzaamheden en biedt een trillingbestendige aansluiting voor een hogere betrouwbaarheid in continubedrijf.

Het intuïtieve 2-in-1-ontwerp combineert de voordelen van Push-in en springtechniek in één aansluiting. In Push-in-stand kunnen kabels met vaste kern en met adereindhuls gereedschaploos worden aangesloten. De installateur kan volstaan met het indrukken van de kabel in de kabelopening. Deze aansluittechniek maakt het installeren niet alleen aanzienlijk eenvoudiger maar bespaart ook tot 50% bekabelingstijd vergeleken met traditionele veeroplossingen. De zelfklemmende aansluitingen voorkomen bekabelingsfouten en maken het regelmatig aandraaien van aansluitingen overbodig.

De veerstand maakt het eenvoudiger om kabels met kleine diameters of kabels zonder adereindhuls te verwerken. Ook het ontkabelen van motorstarters wordt hierdoor aanzienlijk sneller. De installateur hoeft alleen nog maar een schroevendraaier in de gemarkeerde opening te steken en vervolgens de kabel in te steken. Deze eenstapstechniek van ABB is eenvoudig in gebruik en minder gevoelig voor beschadigingen dan traditionele veeroplossingen.

De duidelijk gemarkeerde aansluitingen, de intuïtieve kabelinvoer en de belastingvrije aansluitingen vereisen geen training. Dankzij de eenvoudige toegang aan de voorzijde en insteekhoek van 90 graden voor kabels en schroevendraaier, is geautomatiseerde (robot)assemblage eveneens mogelijk.

De introductie van de nieuwe motorstartoplossing met Push-in springtechniek betekent een belangrijke stap voorwaarts. OEM’s, paneelbouwers en machinebouwers versnellen hiermee niet alleen hun installatiewerk maar verbeteren ook de betrouwbaarheid. De veilige, trillingbestendige aansluiting zorgt er bovendien voor dat kabelaansluitingen niet regelmatig opnieuw hoeven worden aangedraaid.

De nieuwe Push-in-oplossing is leverbaar met nominale bedrijfsstroom  tot max. 32 A voor de motorbeveiligingsschakelaar MS132-K en max. 38 A (50 A AC-1) met de AF..K magneetschakelaar. Er is een breed pakket hulpcontacten, montagesets en accessoires beschikbaar dat zelfs compatibel met de schroefserie is. Volledig gereedschaploze montage- en demontagekits zorgen voor een verdere vermindering van de installatietijd. Installateurs kunnen hiermee zonder te bekabelen modulen aansluiten voor online- en omkeerstarters en sterdriehoekschakelingen.

ABB’s slimme ontwerp zorgt voor een robuust elektrisch contact; zelfs onder de zwaarste omstandigheid. Het is schok- en trillingbestendig en met de zelfklemmende aansluiting komt ook een einde aan het routinematig opnieuw aandraaien van aansluitingen. Dat zorgt voor een belangrijke productiviteitsverbetering en geeft een gerust gevoel.

Advertisment ad adsense adlogger