Magflow sensoren, nu met IO-Link

Magflow sensoren

ifm electronic heeft nu haar magflow sensoren (magnetisch-inductieve sensoren; MID) van de succesvolle productfamilie SM6000, SM7000 en SM8000 uitgerust met IO-Link 1.1.

Hoge nauwkeurigheid, meetdynamiek en reproduceerbaarheid karakteriseren de apparaten. Ze zijn geschikt voor geleidende media vanaf 20 μS / cm en hebben een totalisatorfunctie. De 4-cijferige alfanumerieke LED display is ook gemakkelijk te lezen.

Variabel gebruik

De magnetisch-inductieve stromingssensor werkt volgens het Faraday inductieprincipe. Geleidende media stromen door een magnetisch veld. De geproduceerde spanning is proportioneel aan de snelheid of stromingshoeveelheid. Deze spanning wordt via elektroden afgetapt en verwerkt in de verwerkingselektronica. Naast vloeistoffen tot 900 l/min. meten de apparaten ook de temperatuur tussen -10 en 70°C. Daarnaast is een additioneel meetpunt niet langer nodig vanwege de integratie van de temperatuurmonitoring. De robuuste en compacte behuizing, het gebruik van resistente materialen en een drukbestendigheid tot 16 bar garanderen zo een flexibel gebruik.

Bedrijfszeker en efficiënt dankzij IO-Link

Met behulp van de IO-Link technologie zijn de proceswaarden nu digitaal beschikbaar. Conversieverliezen tijdens de overdracht van gemeten waarden behoren nu tot het verleden. Niet alleen een eenvoudige sensorvervanging is mogelijk door alle sensorparameters op te slaan, maar ook een eenvoudige configuratie en remote parametrering zijn snel en gemakkelijk uit te voeren. Met de nieuwe IO-Link functionaliteit is de gebruiker al goed voorbereid op Industrie 4.0.

Meer informatie: ifm electronic

Advertisment ad adsense adlogger