Machinery Safebook 5: dé gids voor functionele machineveiligheid

Functionele machineveiligheid

Functionele machineveiligheid

Nieuwe publicatie over functionele machineveiligheid van Rockwell Automation biedt nog meer waardevolle informatie, aanbevelingen en toepassingsvoorbeelden

Rockwell Automation heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn populaire ‘Machinery Safebook’, een gids over besturingssystemen voor machineveiligheid. ‘Machinery Safebook 5’ biedt een rijkdom aan nieuwe informatie, voorbeelden en berekeningen. Daarmee bevestigt de gids zijn status als waardevolle bron van informatie en best practices voor iedereen die inzicht wil verwerven in de principes en context van functionele machineveiligheid. Deze 146 pagina’s tellend lange publicatie is samengesteld door inhoudelijke experts en ingedeeld in overzichtelijke hoofdstukken over richtlijnen, normen, berekeningen, ontwerpconcepten, toepassingsvoorbeelden en tools.

De nieuwe en herziene informatie in ‘Machinery Safebook 5’ heeft onder meer betrekking op:

  • Wijzigingen op het gebied van risico-inschatting
  • Risicografiek
  • Deelsystemen
  • Voorbeelden van systeemconfiguraties
  • Toepassingsvoorbeeld
  • Producten, technologieën en tools

Momenteel zijn er meer dan 20.000 exemplaren van Safebook 4 in omloop. Met de publicatie van ‘Machinery Safebook 5’ in meerdere talen, bereikt Rockwell Automation nog meer professionals op het gebied van machineveiligheid. De gids is beschikbaar in acht talen: Engels, Nederlands, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Pools en Tsjechisch. Binnenkort volgen een Japanse en Portugese versie.

De Machinery Safety-website van Rockwell Automation bevat diverse links naar de laatste Safebooks. Een voorbeeld hiervan is de nevenpublicatie ‘Process Safebook 1’, die vergelijkbare aanbevelingen biedt voor toepassingen voor procesveiligheid. De website biedt daarnaast links naar veiligheidstools, hulpmiddelen, video’s en softwareoplossingen. Net als eerdere versies zal deze publicatie uitgroeien tot een standaard naslagwerk voor diverse aspecten van machineveiligheid.
‘Machinery Safebook 5’ kan gratis worden gedownload als PDF-bestand. Het is ook mogelijk om een papieren exemplaar aan te vragen.

Over Rockwell Automation

Rockwell Automation, (NYSE: ROK) ‘s werelds grootste bedrijf gespecialiseerd in industriële automatisering en informatie. Wij maken onze klanten productiever en de samenleving duurzamer. Het hoofdkantoor is gevestigd in Milwaukee, Wisconsin. Rockwell Automation heeft rond de 22.000 werknemers die klanten in meer dan 80 landen bedienen.

Advertisment ad adsense adlogger