Intelligente Safety: Fully Integrated of Stand-alone

In tegenstelling tot de conventionele, hard-wired veiligheidscircuits is het modulaire S-DIAS Safety systeem van SIGMATEK volledig configureerbaar en zeer flexibel. Het systeem kan naadloos worden geïntegreerd met overige componenten van het Salzburger automatiseringssysteem, maar ook standalone worden ingezet. 

Binnen SIGMATEK systemen wordt standaard en Safety-relevante data verzonden via hetzelfde protocol – met gebruik van de hard real-time Ethernet VARAN bus. Bij gebruik als standalone oplossing, kan een standaard besturing worden geconfigureerd om data via de CAN-bus te ontvangen. Kostprijs verhogende aanschaf van dubbele bedrading zoals bij geïntegreerde oplossing of klassieke safety circuits met relais, wordt daarmee geëlimineerd.

De brede selectie van modulaire veiligheidscomponenten in S-DIAS formaat bevat een Safety controller, i/o’s en drives met safety functies. Hierdoor kan de safety oplossing worden aangepast aan de relevante toepassing. De bijzonder compacte constructie van de modules maken het gebruik van een flexibele veiligheidsoplossing in smart machines en systemen met optionele modules mogelijk. S-DIAS Safety is ook ideaal voor mobiele toepassingen omdat data via kabel of draadloos verzonden kan worden.

Om het Safety systeem te kunnen programmeren en configureren kan met de SAFETY Designer software een comfortabele en efficiënte tool worden ingezet die voldoet aan de hoogste veiligheidseisen SIL CL3 (conform EN 62061) en PL e, Cat. 4 (conform EN ISO 134849-1/-2). De SAFETY Designer wordt naadloos geïntegreerd in de object georiënteerde  omgeving  van de LASAL all-in-one software ontwikkelomgeving, maar kan ook worden gebruikt als stand-alone oplossing met iedere gewenste plc.

Advertisment ad adsense adlogger