IAS Industrial Automation vanaf heden gediplomeerd APROL partner van B&R

IAS Industrial Automation

B&R Industriële Automatisering B.V. is erg trots op haar eerste gediplomeerde APROL partner in Nederland: IAS Industrial Automation. APROL is een krachtig DCS-systeem van B&R waar IAS veel mogelijkheden in ziet. Door de groeiende vraag vanuit de eindgebruikersmarkt naar APROL oplossingen, kan B&R vanaf nu met IAS als strategische APROL partner, een totaaloplossing voor eindgebruikers aanbieden. IAS beschikt inmiddels over vijf gediplomeerde APROL engineers.

“B&R hecht grote waarde aan dit strategische partnerschap omdat B&R zelf geen projecten uitvoert bij eindgebruikers. Het gezegde luidt: schoenmaker blijf bij je leest, oftewel blijf doen waar je goed in bent. B&R focust zich daarom op het ontwikkelen, produceren, leveren en ondersteunen van hoogwaardige hardware- en software oplossingen voor de industriële automatisering. Deze focus zorgt ervoor dat in dit partnerschap het mes aan twee kanten snijdt. B&R levert beproefde hard- en software voor machine-, fabrieks- en proces-automatisering, inclusief wereldwijde ondersteuning. IAS ontwikkelt de APROL applicatiesoftware en implementeert en onderhoudt deze bij de klant. Deze samenwerking garandeert goedwerkende oplossingen voor eindgebruikers”, aldus Piet Tak, Managing Director ‎B&R Industriële Automatisering B.V.

“APROL is een welkome uitbreiding binnen ons huidige productenportfolio. Met B&R APROL beschikken wij nu over een systeem dat het gat opvult tussen traditionele PLC-SCADA systemen en de grote DCS-systemen. APROL is een slim DCS-pakket dat standaard al over veel features beschikt en prijstechnisch zeer interessant is. Ook is het een schaalbaar pakket dat qua configuratie gemakkelijk uit te breiden is. Bovendien heeft APROL zich in andere landen zoals Duitsland en Oostenrijk al ruimschoots bewezen bij klanten zoals autofabrikant Audi en bierproducent Veltins”, aldus Ron de Bruijn, Business Unit Manager IAS Industrial Automation.

APROL – process control system

APROL is het B&R process control system voor fabrieks- en proces automatisering. Al meer dan 30 jaar is APROL een bewezen DCS-systeem dat wordt ingezet in de food&beverage-, chemische-, farmaceutische-, olie&gas- en waterindustrie. Van kleine SCADA applicaties met enkele tientallen datapunten, tot complete DCS-systemen met meer dan 700.000 datapunten: APROL is volledig schaalbaar en flexibel. De DCS functionaliteit komt vooral sterk tot uiting in de object georiënteerde manier van programmeren. Die zorgt ervoor dat het programmeren van APROL zeer tijdbesparend is en dat het bouwen van complete proces besturingen en -visualisaties letterlijk in enkele muisklikken wordt gerealiseerd. Dit is mogelijk omdat het systeem beschikt over een zeer krachtige APROL Process Automation Library (PAL). Deze PAL bevat basis functieblokken waarin de besturingslogica en visualisatie zijn samengebracht. Zo kunnen complete procesbesturingen snel en efficiënt gebouwd worden. Bovendien draait APROL op het betrouwbare besturingssysteem SUSE Linux Enterprise.

Transparantie van proces- en machine data

Voor de eindgebruikers is APROL met name interessant omdat het inspeelt op hun behoefte aan hogere rendementen in het productieproces, condition based maintenance en energiebesparingen. Bij deze behoeften is transparantie van proces- en machine data essentieel. Of het nu gaat om het verhogen van de ‘yield’ van een chemisch proces of het verbeteren van de beschikbaarheid van verpakkingsmachines: APROL biedt hiervoor passende oplossingen.

APROL wordt veel toegepast voor uitbreiding of verbetering van productieprocessen. Dit wil zeggen dat er in veel gevallen al een SCADA/DCS-systeem of een andere stand-alone besturing actief is. Met deze uitdagingen is B&R bekend. Denk bijvoorbeeld aan het communiceren met bestaande installaties, die hun eigen veldbuscommunicatie en dataregistratie hebben. Omdat APROL de belangrijkste industriële veldbussen, waaronder Profinet, Profibus, Ethernet/IP, Modbus, CAN etc., ondersteunt, is het ontsluiten van data geen enkel probleem. De overgang van een bestaand DCS- of SCADA systeem naar APROL gaat niet in één dag en is vaak een proces dat in stappen plaatsvindt. Daarvan mag de bedrijfszekerheid en het productieproces geen hinder ondervinden. Hier komt de jarenlange ervaring naar voren, waarmee B&R haar systeem integratoren bijstaat met oplossingen en advies, zodat deze migratietrajecten bij de implementatie van APROL succesvol verlopen.

Advertisment ad adsense adlogger