Flowschakelaar T-Easic FTS beschermt tegen ‘drooglopen’

Stroomt een bepaalde vloeistof wel door? En wat is de temperatuur ervan? Met de nieuwe flowschakelaar T-Easic combineert SICK flowbewaking én temperatuurmeting in een sensor. Deze combinatie draagt niet alleen bij aan kostenreductie, maar brengt het hygiënerisico ook verder terug.

De thermische flowschakelaar T-Easic FTS meet de flow en de temperatuur volgens het calorimetrische principe. De flowschakelaar houdt met twee digitale outputs de meetwaarden in de gaten. Zo gauw de ingestelde grenswaarde wordt over- of onderschreden stuurt de schakelaar de gemeten waarden door naar een overkoepelende controller.

De parameters van de T-Easic FTS kunnen via IO-Link worden ingesteld. In de industriële uitvoering beschikt de thermische flowschakelaar tevens over een OLED-display en bedieningstoetsen.

Snelle ingebruikname

De flowschakelaar laat zich makkelijk en snel in gebruik nemen. Daarvoor zorgen ook de af fabriek ingestelde standaardwaarden voor water en olie. Daarnaast kunnen vrijwel alle vloeistoffen eenvoudig en snel worden gekalibreerd.

De industriële uitvoering de T-Easic FTS heeft een extreem robuuste VISTAL-behuizing. Die beschermt de sensor bij reinigingsprocessen. De eveneens beschikbare hygiënische uitvoering is daarnaast ook geschikt voor CIP-/SIP-condities.

Advertisment ad adsense adlogger