Elektrotechnische schema’s maken met EPLAN Cogineer

EPLAN Cogineer

EPLAN Cogineer: automatisch schema’s genereren met één druk op de knop

Elektrotechnische schema’s maken specialistisch en tijdrovend werk? Met EPLAN Cogineer wordt het kinderspel. Hiermee genereert u snel en eenvoudig elektrische-, pneumatische- en hydraulische schema’s van hoge kwaliteit, ook als u geen specialist bent.

Met EPLAN Cogineer heeft u geen diepgaande kennis nodig van configuratie, varianten of lastige programmeertalen. EPLAN Cogineer is heel gebruiksvriendelijk en intuïtief. De software is onderdeel van het EPLAN Platform. Binnen de vertrouwde EPLAN werkomgeving kunt u in enkele eenvoudige stappen aangeven welke schema’s u nodig heeft. Het programma levert ze vervolgens op met één druk op de knop.

Neem een schema voor een motorbesturing: daarvoor hoeft u alleen maar de belangrijkste gegevens in te voeren, zoals het soort motor, de gewenste capaciteit en de locatie van de motor in het ontwerp. EPLAN Cogineer bepaald vervolgens de diameter van de kabels of het aandrijvingsontwerp en genereert een compleet schema. Voor de bepalingen maakt EPLAN Cogineer gebruik van macro’s van het onderliggende regelnetwerk.

Einde aan knip- en plakwerk

EPLAN Cogineer bespaart tijd en kosten. Peter Rouwenhorst, productspecialist EPLAN: “Veel elektrotechnisch engineers maken nog schema’s met behulp van knip- en plakwerk: je pakt een oud project als voorbeeld en kopieert daar de gegevens van het huidige project overheen. Dat is heel arbeidsintensief en foutgevoelig. En fouten kunnen je duur komen te staan. EPLAN Cogineer gebruikt altijd de meest actuele projectgegevens. Bijkomend voordeel is dat de schema’s ook door minder gespecialiseerde gebruikers kunnen worden gemaakt. Zo kunnen de specialisten hun tijd besteden aan werk waarin hun vakkennis het meest nodig is.”

Test zelf het gemak en de voordelen van EPLAN Cogineer. Bezoek EPLAN op het Machinebouwevent.

Advertisment ad adsense adlogger