Endress+Hauser ontvangt Swiss Technology Award

Swiss Technology Award

Endress+Hauser ontvangt Swiss Technology Award voor de Promass Q-flowmeter

Endress+Hauser heeft met de Promass Q de Swiss Technology Award gewonnen in de categorie Innovatieleiders. Deze op Coriolis-krachten gebaseerde flowmeter, speciaal ontwikkeld voor toepassing in de olie-en gasindustrie en de voedingsmiddelenindustrie, werd geprezen om de uitmuntende meetnauwkeurigheid, ook onder lastige gebruiksomstandigheden. De prijs werd op donderdag 16 november jl. uitgereikt tijdens het Swiss Innovation Forum.

De Swiss Technology Award wordt beschouwd als de belangrijkste innovatie- en technologieprijs in Zwitserland. Endress+Hauser was een van de negen finalisten uit een groep van 60 deelnemers die hun product of technologische innovatie mochten presenteren aan de hoofdjury. De winnaars werden gekozen en in het bijzijn van meer dan 1.000 gasten uit het bedrijfsleven en wetenschaps- en overheidsinstellingen bekendgemaakt tijdens het Swiss Innovation Forum in Basel.

“Met de Promass Q zijn we erin geslaagd om geavanceerde technologie, innovatief ontwerp en superieure kwaliteit te combineren in één instrument. We zijn er trots op dat onze inspanningen beloond zijn met de Swiss Technology Award,” aldus dr. Martin Anklin, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Coriolis-instrumenten bij Endress+Hauser Flowtec in Reinach, het kenniscentrum voor flowtechnologie van het bedrijf.

Voortdurende innovatie

De Endress+Hauser Group is een in Zwitserland gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in meet- en automatiseringstechnologie en veel waarde hecht aan onderzoek en ontwikkeling. In 2016 gaf het bedrijf 7,8 procent van de omzet uit aan R&D. Het hoge aantal patentaanvragen op allerlei toepassingsgebieden van meettechnologie illustreert hoe sterk de innovatiedrang van dit familiebedrijf is.

Promass Q – een specialistisch instrument voor veeleisende toepassingen

Een hoge mate van meetnauwkeurigheid is uitermate belangrijk in vele industriële toepassingen. In het verleden was hiervoor echter een ideale omgeving met stabiele procesomstandigheden en homogene media in dezelfde fasetoestand vereist. Met de Promass Q garandeert Endress+Hauser ongeëvenaarde nauwkeurigheid bij het meten van massastroom, volumestroom en dichtheid, zelfs onder wisselende procesomstandigheden.

Met de Promass Q heeft Endress+Hauser een nieuwe manier gevonden om gasvormige media exact te meten. Dankzij de innovatieve Multi-Frequentie Technologie (MFT) voor Coriolis-flowmetingen kunnen meetfouten die worden veroorzaakt door gas dat in het medium is binnengedrongen en erin zit opgesloten, actief en in real-time worden gecompenseerd. Daarnaast kunnen met het geïntegreerde diagnosesysteem en Heartbeat Technology de sensoren, meetleiding en meetelektronica worden gecontroleerd terwijl het proces draait. Dit garandeert maximale product- en procesveiligheid.

Swiss Technology Award

De Swiss Technology Award is bedoeld voor innovatieve technologieprojecten van bedrijven en universiteiten. Deze prijs wordt sinds 2007 door de organisatie van het Swiss Economic Forum toegekend voor technologische innovaties en ontwikkelingen die een belangrijke bijdrage leveren aan het bedrijfsleven en de maatschappij. Uit alle ingediende projecten selecteert een interdisciplinair panel deskundigen negen finalisten – drie in elke categorie: Uitvinders, Start-ups en Innovatieleiders. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Swiss Innovation Forum in Basel.

Advertisment ad adsense adlogger