Actieve redundantiemodulen voor preventieve functiebewaking

redundantiemodulen

De nieuwe actieve redundantiemodulen van de productfamilie QUINT van Phoenix Contact verhogen de beschikbaarheid van een installatie door ontkoppeling en bewaking. De Single Oring-modulen leiden de bedrading redundant en gescheiden naar de verbruiker. In combinatie met de nieuwe voedingen QUINT POWER wordt het redundante systeem volledig bewaakt.

Door de preventieve functiebewaking geeft het redundantiemoduul informatie over de uitgangsspanningen van de voedingen, over defecten in de bedrading en het ontkoppelingssegment en over de actuele belastingsstroom. Kritische bedrijfstoestanden worden daardoor vroegtijdig herkend. Dankzij de actieve ontkoppeling met MOSFET bespaart de toepassing van deze modulen tot wel 70 procent energie.

De modulen zijn geschikt voor een stroom van 40 A en voor gelijkspanningen van 12 tot 24 V. Ze hebben een breedte van slechts 32 mm en kunnen op montagerails worden gemonteerd. Door het brede temperatuurbereik van -40 tot +70 °C zijn ze tevens geschikt voor industriële toepassingen. Het actieve redundantiemoduul met beschermende laklaag (plusvariant) zorgt bovendien voor een hoge beschikbaarheid van de installatie onder moeilijke omgevingsomstandigheden zoals stof, vuil, corrosieve gassen en 100 procent luchtvochtigheid. Door de OVP (Over Voltage Protection) worden optredende overspanningen begrensd op 30 V DC en worden aangesloten verbruikers beveiligd tegen overspanningen.

Meer informatie: Phoenix Contact

Advertisment ad adsense adlogger