Digitalisering van marineprojecten

Naval digitalisation

Door de technologische hausse neemt de digitalisering van marineprojecten toe. Geert Schouten, directeur Shipbuilder, legt uit waarom marineprojecten bijzonder zijn in tegenstelling tot andere maritieme projecten. En hoe gemakkelijk het is om op een veilige manier vertrouwelijke gegevens uit te wisselen tussen de marine en de stakeholders, zoals aannemers en leveranciers.

Marineschepen moeten voldoen aan strikte eisen die zowel het ontwerp als de constructie van het schip beïnvloeden. Zo mogen gevechtssystemen en rompconstructies niet falen in geval van explosies in de buurt. Vanwege de kritische impact ervan is de organisatie van gegevens cruciaal.

Regelmatig krijg ik de vraag: ‘Hoe houd je controle over alle maritieme projectgegevens?’ Het belangrijkste is hoe u de gegevens beheert. Ik raad u ten zeerste aan om ‘a single source of truth’ te behouden, omdat u dan het risico kunt vermijden dat er meerdere versies van de documenten en gegevens in één project circuleren. Een fout maken kan het hele project in gevaar brengen en enorme financiële en politieke gevolgen hebben.

Marineprojecten zijn complex en brengen enorme hoeveelheden informatie met zich mee. Daarom is het zo belangrijk dat de data consistent is door de hele organisatie en tussen stakeholders onderling. Bij Shipbuilder hebben we veel ervaring om een 100 procent traceerbare enkele bron van waarheid te creëren waarbij de datakwaliteit gegarandeerd is.

Vertrouwelijkheid van gegevens

Het is absoluut noodzakelijk om de vertrouwelijkheid van gegevens in marineprojecten te garanderen. We hebben het hier over staatsverdediging. Landen willen hun verdediging, inclusief hun marineprojecten, op een veilige en betrouwbare manier uitvoeren. Door ervoor te zorgen dat u over een stand-alone softwarepakket beschikt dat volledig onafhankelijk van een internetverbinding functioneert, kunt u de veiligheid van zowel uw gegevens als de gegevensuitwisseling garanderen. En toch kunt u alle beslissingen en wijzigingen in de gegevens traceren.

Wat maakt een marineproject succesvol?

Om een ​​project te laten slagen is het belangrijk om op zoek te gaan naar een partner die niet alleen garant staat voor topkwaliteit data maar ook de data en de complexiteit van maritieme projecten volledig begrijpt.

Over Shipbuilder

Shipbuilder in Oudenbosch is een specialist in de digitalisering van marineprojecten. Wij zijn native maritieme experts, toegewijde kennispartners op het gebied van echte digitale innovatie. Marineprojecten zullen succesvoller worden als ze een datagedreven aanpak volgen. We geven training aan de scheepsindustrie om de juiste stappen te zetten bij het digitaliseren van documenten naar data. Onze Shipbuilder SENSE-service maakt het mogelijk om bestaande documenten om te zetten naar een slim datanetwerk. Daarnaast maakt de Shipbuilder-software 100 procent controle over alle marineprojecten mogelijk. Hierbij komt de digitale innovatie van marineprojecten snel dichterbij.

Kijk ook de video Why Go For Digitalization of Naval Projects