Driestappenplan best practices voor industriële beveiliging

Driestappenplan voor industriële beveiliging van zakelijk tot fabrieksniveau

Industriële bedrijven werken tegenwoordig op manieren die ze een paar decennia geleden nooit voor mogelijk hadden gehouden. Ze integreren, wat voorheen gescheiden was, informatietechnologie (IT)- en operationele technologie (OT)-systemen en maken gebruik van mobiele, analytische en cloud-technologie voor het optimaliseren van de connectiviteit en informatie-uitwisseling. Dit zorgt voor aanzienlijk verbeterde bedrijfsprocessen, maar vergroot tegelijkertijd de kans op cyberaanvallen.

Met het oog op deze ontwikkeling, heeft Rockwell Automation een driestappenplan samengesteld voor de ontwikkeling van een bedrijfsbreed programma voor industriële beveiliging van zakelijk tot fabrieksniveau dat een einde maakt aan de risico’s rond mensen, processen en technologie. De drie stappen omvatten:

•    Beveiligingsanalyse: Voer een bedrijfsbrede evaluatie uit om inzicht te verwerven in de risicogebieden en potentiële bedreigingen.
•    Verdediging in de diepte: Hanteer een gelaagde beveiligingsaanpak die in diverse verdedigingsniveaus voorziet.
•    Betrouwbare leveranciers: Controleer of de leveranciers van uw automatiseringsoplossingen cruciale beveiligingsprincipes toepassen bij het ontwerp van hun producten.

“We zien industriële beveiliging als een gelaagd model en streven ernaar om onze klanten een geïntegreerde infrastructuur te bieden”, aldus Lee Lane, Chief Product Security Officer bij Rockwell Automation. “Onze benadering houdt rekening met het verband tussen de netwerkbeveiliging en de fysieke beveiliging en veiligheid in industriële omgevingen.”

Industriële bedrijven krijgen voortdurend met nieuwe cyberbedreigingen te maken. Om het tempo van ontwikkelingen bij te houden is een holistisch beveiligingsprogramma nodig dat de mogelijkheid biedt om nieuwe bedreigingen te anticiperen. Het driestappenplan van Rockwell Automation helpt organisaties met de ontwikkeling van een programma dat bijdraagt aan de bescherming van intellectueel eigendom, faciliteiten, productieactiva en werknemers, zodat ze de concurrentie kunnen voorblijven.

Een e-book waarin het driestappenplan in nader detail wordt uiteengezet is beschikbaar via de website van Rockwell Automation.

Advertisment ad adsense adlogger