Waarom connectivity het sleutelwoord is tot succes

Voorwaarde voor Smart Industry

Binnen nu en twee jaar zullen 40% van de geautomatiseerde processen worden uitgevoerd door slimme robots die zowel met elkaar als met een enorme hoeveelheid data in verbinding staan. Handelingen kunnen daardoor drie keer sneller worden uitgevoerd en operationele efficiëntie stijgt met 200% (bron: IDC). Niet verwonderlijk dat organisaties worden aangespoord te onderzoeken op welke wijze de inzet van robots hen een concurrentievoordeel kan opleveren.

Industry 4.0: meer dan alleen Internet of Things (IoT)

Industry 4.0 is de overkoepelende benaming voor alle ontwikkelingen die vandaag plaatsvinden op het gebied van industriële transformatie. Niet alleen IoT neemt daarbinnen een belangrijke plek in, ook cloud computing, analytics en robots zijn essentiële onderdelen van deze verandering. Een revolutie die Internet Technologie (IT) en Operationele Technologie (OT) samenbrengt, met als doel het verkrijgen van meer inzichten. Inzichten die bijdragen aan verbeterde kwaliteit, productiviteit, flexibiliteit, veiligheid en verlaagde kosten.

Transformatie door connectivity

Hoewel 70% van de beslissers ervan overtuigd is dat het gebruik van IoT productieprocessen zal verbeteren of kostenverlaging gaat realiseren, is de wijze waarop niet altijd helder. Deze optimalisaties zijn alleen mogelijk wanneer mobiele devices, machines en sensoren onderdeel uit maken van een verbonden netwerk. Tegelijkertijd voegt dit netwerk waarde toe aan verzamelde gegevens, die op zichzelf van weinig waarde zijn. Wanneer data realtime van invloed is op processen of na zorgvuldige analyse zorgt voor betere besluitvorming, kan worden gesproken van transformatie. En daarvoor is connectivity, ofwel verbinding, essentieel.

Slimme ondernemingen

Automatisering van processen heeft reeds gezorgd voor versnelling. Echter, processen konden nog steeds enkel terugkijkend worden aangepast en echte verandering bleef uit. Het samenbrengen van machines, devices, data en analytics in de cloud maakt (onder meer) besluiten nemen gebaseerd op voorspellingen mogelijk. Slimme robots, slimme software en een slim platform waarop al deze elementen verbonden zijn, zorgen voor slimme ondernemingen die direct kunnen inspelen op veranderende omstandigheden of deze zelfs al een stap voor zijn.

Eén platform

Vijftig jaar geleden zijn we begonnen met het integreren van intelligentie in machines en geautomatiseerde processen. Vandaag kunnen we met EcoStruxure de volgende stap zetten: het verbinden van al deze apparaten en processen op één platform om een end-to-end industriële transformatie te realiseren en de voordelen van digitalisering dichterbij te brengen.

EcoStruxure verzamelt data van machines en devices met ingebouwde intelligentie (IoT), beheert deze overal en altijd realtime en maakt van alle gegevens inzichten die noodzakelijk zijn voor flexibele bedrijfsvoering. Het resultaat is een veiligere werkomgeving, hogere efficiënte, lagere kosten en een betere ervaring voor alle stakeholders.

Wilt u meer weten over EcoStruxure, automatisering, IIoT en connectivity? Schneider Electric

Advertisment ad adsense adlogger